Rasmus Karjalaisen debyytti Eredivisiessä ei sujunut onnellisten tähtien alla. (Kuva: Getty Images)

Rasmus Karjalaisen debyytti Hollannin Eredivisiessä viime sunnuntaina ei sujunut lainkaan suunnitellulla tavalla.

Kesällä Veikkausliigan KuPS:sta hollantilaiseen Fortuna Sittardiin siirtynyt Karjalainen oli uuden joukkueensa avauskokoonpanossa, kun joukkue kohtasi sarja-avauksessa AZ Alkmaarin. Ottelun avausjakso mentiin vielä maalittomassa tasatilanteessa, mutta toisella puoliajalla Alkmaan kaatoi jättimäisen sangon kylmää vettä vierailijoiden niskaan.

53. minuutilla juuri Karjalainen ohjasi kulmapotkutilanteessa pallon omaan maaliin. Pallo tosin otti aivan viime hetkellä vielä kimmokkeen, joten se merkittiin toppari Ron Vlaarin tekemäksi.

Kuuden minuutin sisällä avausmaalista Oussama Idrissi ja Myron Boadu veivät isännät jo 3-0 johtoon, jonka jälkeen Karjalaisen ilta synkkeni lopullisesti: hän joutui tulemaan loukkaantumisen vuoksi vaihtoon reilun tunnin kohdalla. Vamman vakavuudesta ei ole tarkempia tietoja.

Ottelu päättyi lopulta Alkmaarin 4-0 voittoon, joten Karjalaisen ja koko Fortunan kauden avaus jätti vielä runsaasti parannettavaa tulevaisuuteen.