Ranskalle voitto Australiasta – videotarkistus käytössä ensimmäisen kerran!

superkerroin

Teknologia nousi suureen rooliin, kun Ranska ja Australia avasivat lauantain ottelukimaran. Ottelussa käytettiin historiallisesti ensimmäisen kerran videotarkistusjärjestelmää. Hyvin taistellut Australia joutui lopulta taipumaan Ranskalle maalein 2–1.

Ranska aloitti ottelun vahvasti ja onnistui luomaan vaarallisia tilanteita ensimmäisellä kympillä. Sitten Australia sai otetta pelistä ja kiusasi Ranskaa hyvillä otteillaan. Ranska on yksi kisojen ennakkosuosikeista, mutta ensimmäisellä jaksolla tasoerot joukkueiden välillä eivät tulleet kovin selvästi esiin.

Ensimmäinen pilkku nähtiin toisella jaksolla, kun ottelua oli pelattu vajaa tunti. Ranskan Antoine Griezmann kaadettiin rangaistusalueella ja tuomari päätti tarkistaa tilanteen videolta. Ensimmäisen kerran MM-kisoissa käytetyn videotarkistuksen (VAR) jälkeen tuomari Andres Cunha vei pallon pilkulle, ja Griezmann laittoi pallon varmasti maaliin.

Pian tämän jälkeen Ranskan puolustaja Samuel Umtiti pelasi toisessa päädyssä palloa kädellään ja nyt Cunha osoitti rangaistuspotkua Australialle. Kapteeni Mile Jedinak asettui pallon taakse, ja viimeisteli 1–1-tasoituksen.

80 minuutin pelin jälkeen jouduttiin vielä turvautumaan maaliviivateknologiaan, kun Ranskan Paul Pogban veto kävi vain niukasti maalissa. Teknologia vahvisti kuitenkin maalin syntyneen ja Pogba pääsi juhlimaan voitto-osumaa.