Ranska eteni vakuuttavasti MM-kisojen välieriin – Uruguay jäi nollille

pelivihje

Ilman Edinson Cavania pelannut Uruguay ei kyennyt haastamaan kunnolla Ranskaa MM-kisojen puolivälierässä.

Ranska eteni MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon varmalla voitolla. Ottelun alku oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat luotua muutamia maalipaikkoja. Mitään kovin vaarallista kumpikaan ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Kun ottelua oli pelattu neljäkymmentä minuuttia, Ranska onnistui erikoistilanteesta. Antoine Griezmann antoi vapaapotkun, jonka Raphaël Varane puski upeasti ohi Uruguayn maalivahdin Fernando Musleran.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Uruguaylla oli vielä paikka tasoittaa, kun Martín Cáceres pääsi puskemaan pallon kohti Ranskan maalia. Hugo Lloris kuitenkin venytti taidokkaasti kätensä pallon tielle, eikä Diego Godín onnistunut laittamaan irtopalloa sisään. Näin tauolle lähdettiin Ranskan 1–0-lukemissa.

Griezmann onnistui onnekkaasti

Toislla jaksolla Ranska siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon, Griezmannin kaukolaukaus lipsahti Musleran käsien kautta maaliin.

Ottelun loppu pelattiin ilman suurempia kohokohtia. Uruguayn otteissa näkyi loukkaantumisen takia kokoonpanon ulkopuolelle jääneen Edinson Cavanin jättämä aukko. Luis Suarez ei yksin kyennyt luomaan Uruguaylle vaarallisia tilanteita. Näin Ranska eteni 2–0 voitoilla ensimmäisenä joukkueena MM-välieriin.

Ranskan seuraava vastustaja selviää illan ottelussa Brasilia–Belgia.

Lue lisää: Vedonlyöntianalyysi illan MM-otteluun Brasilia–Belgia