Pikkuhuuhkajien luotsi: ”Äärimmäisen tärkeä piste”

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta valmentavan Mika Laurikaisen mukaan 1-1 on kova tulos Englantia vastaan ja sen myötä saatu piste äärimmäisen tärkeä.

Kuva: Palloliitto

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mika Laurikainen kehui pelaajiensa asennetta maanantaina Englantia vastaan 1-1 päättyneen EM-karsintaottelun jälkeen.

– Täytyy kyllä nostaa joukkueelle hattua. Kauhea taistelu läpi pelin ja ennen kaikkea noudatimme suunnitelmaa läpi ottelun, Laurikainen kehui Yle Urheilun haastattelussa.

TSEKKAA TÄMÄ:

– Pystyimme pistämään Englannin pelin  sinne,  minne halusimme. Saimme vaarallisia hyökkäyksiä, joista oli paikat jopa tehdä toinen maali. Tämä oli hyvä kokonaisuus ja äärimmäisen tärkeä piste.

Suomi siirtyi ottelun ensimmäisellä jaksolla 1-0 johtoon ja se piti aina 67. minuutille saakka. Lisäksi Suomi pääsi pelaamaan ottelun viimeisen vartin yhden pelaajan ylivoiman turvin Englannin Andre Wisdomin otettua suoran punaisen kortin.

– Tarjolla oli tietysti enemmänkin, mutta kyllä tämä oli aika maksimitulos loppujen lopuksi. Aika kovassa sillassa olimme näet välillä.

Vaikka Suomella oli paikkoja useampaakin osumaa, paikkansa oli myös Englannilla. Suomi pyrki puolustamaan tiiviinä pakettina, mutta etenkin toisella jaksolla Englanti pääsi paikoitellen joukkueen linjojen väliin.

Suomen maali syntyi suoraan vapaapotkusta Mostagh Yaghoubin erinomaisen oivalluksen seurauksena. Lisäksi Pikkuhuuhkajina tunnetun joukkueen kulmapotkut olivat vaarallisia läpi koko ottelun.

– Olemme toistaneet samoja asioita melko pitkään ja ne alkavat osua kohdalleen. Erikoistilanteiden antajina on useampi hyväjalkainen kaveri, joten ne eivät mene ihan mihin sattuu.

Suomi jatkaa EM-karsintalohkonsa kärjessä saldonaan kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Tavoite on tietysti voittaa jokainen peli. Olemme kuitenkin siinä tilanteessa, mitä tällä aikataululla voidaan odottaakin. Tämä oli mielestäni kova tulos Englantia vastaan.

YLE

 

Edellinen artikkeliFC Honka vahvistuu Aleksi Ristolalla
Seuraava artikkeliPikkuhuuhkajien tappioton putki jatkuu – voittokin oli tarjolla