Pikkuhuuhkajat tyrmäsivät Maltan – seuraavaksi Tanskan kimppuun

FC Lahtea edustava Jasin Assehnoun iski Suomen voittomaalin torstain ottelussa. (Kuva: Veikkausliiga)

Pikkuhuuhkajat kaatoivat Maltan tyylikkäästi maalein 4-0 (3-0) Turussa pelatussa alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelussa.

Ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman viimeisteli 24. minuutilla FC Lahden hyökkääjä Jasin Assehnoun. Kuusi minuuttia myöhemmin oli Norjassa oman chantin saaneen Benjamin Källmanin vuoro osua ja vielä avausjakson lopulla Maltan maalivahti Andreas Vella sähelsi pallon omaan maaliin.

Loppulukemat viimeisteli reilun tunnin pelin jälkeen Eetu Vertaisen esityöstä osunut Onni Valakari.

Karsinnat kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä aloittanut Suomi siirtyi voiton myötä lohkonsa kärkeen. Pisteen Suomea perässä on ottelun vähemmän pelannut Tanska, jonka Suomi kohtaa ensi maanantaina Porissa. Tuo ottelu alkaa kello 19:00.

Turun Veritas Stadionilla sen sijaan eletään todellista suomifutiksen kulta-aikaa. Torstain Pikkuhuuhkajien matsin jälkeen luvassa on vielä tulevana tiistaina (15.10.) pelattava Suomen ja Armenian välinen huipputärkeä miesten EM-karsintaottelu sekä Veikkausliigan mestaruuden ratkaiseva ottelu. Tuossa ottelussa kohtaavat Inter ja KuPS.