Onko Ajaxilla käsissään Euroopan kenttien lupaavin keskikenttäpelaaja?

AFC_Ajax_logo

 

Amsterdamin ylpeys Ajax on jo vuosikymmenten ajan tullut tutuksi yhtenä johtavista junioripelaajien kasvattajista maailmassa. Jokainen muistaa 90-luvun kultavuodet jolloin Ajax oli koko Euroopan ykkönen pitkälti omista kasvateista rakennetun joukkueen rungon voimin.

Nimet kuten Patrick Kluivert, de Boerin veljekset, Marc Overmars, Edgar Davids, Edwin van der Sar ym olivat 90-luvun Ajaxin omia tuotoksia. Historiassaan Ajax on kasvattanut myös esimerkiksi Dennis Bergkampin ja Johan Cruyffin tapaisia jalkapallohistorian suurimpia legendoja.

Ajaxin juniorimylly tuottaa edelleen hyviä pelaajia, jotka monet palloilevat ympäri Euroopan suurimpia sarjoja. Amsterdamilaisilla on myös riveissään yksi pelaaja, joka ei vielä ole jokaisen jalkapallofanin tietoisuudessa. On kuitenkin syytä odottaa että kyseinen pelaaja, Riechedly Bazoer, nousee suureksi tähdeksi tulevaisuudessa.

Bazoer on vasta 18-vuotias pelaaja, mutta hän on jo nyt tärkeä pelaaja Ajaxin joukkueessa. Curaçaolaiset juuret omaava talentti pystyy pelaaman niin puolustuksessa kuin keskikentälläkin. Bazoerin ominaisuudet sopivat niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamiseen. Taitojensa perusteella Bazoer soveltuu parhaiten nimenomaan keskikentän moottoriksi. Viime kaudella nuorukainen pelasi 17 liigaottelua avauksessa ja tällä kaudella rooli tulee vain kasvamaan.

Yleensä 18-vuotiaat pelaajat eivät ole missään nimessä valmiita pelaamaan suurseurassa keskikentän pohjalla, mutta Bazoerissa on jotain suurta mystiikkaa. Miehellä on malttia, hyvä syöttövalikoima ja oiva fysiikka tuolle pelipaikalle.

Erikoisen Bazoerin tilanteesta tekee sen, että hän saapui Ajaxiin verivihollisen PSV:n junioreista. Bazoerille ei annettu kunnon mahdollisuutta edetä urallaan PSV:ssä ja teini-ikäinen pelaaja päätti perheensä kanssa hypätä pahimman vihollisen riveihin. Manchester City teki myös kaikkensa saadakseen pojan Englantiin, mutta Bazoer oli jo valinnut Ajaxin.

Puoliaika.comin toimitus odottaa mielenkiinnolla miten Bazoerin toinen kausi Ajaxin ykkösjoukkueessa sujuu ja missä vaiheessa hän nousee jokaisen jalkapalloihmisen tietoisuuteen. Tälle kaverille on helppo povata ruusuista tulevaisuutta, mikäli vaan kehitys jatkuu ilman pahempia loukkaantumisia.

 

Bazoerin parhaita paloja kaudelta 2014-2015:

https://youtu.be/tz5KpT6SZck

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here