Nimi muistiin – 17-vuotias suomalainen maalivahtilupaus kolmen italialaisseuran testattavana

Aatu Hakala on ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja.
Aatu Hakala on ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja.

Kakkosessa ensi kaudella pelaava Gnistan julkaisi viime viikolla tehneensä pelaajasopimukset kahden nuoren maalivahdin kanssa, kun Aleksi Ahonen (s. 2002) ja Aatu Hakala (s. 2000) siirtyivät helsinkiläisseuraan monivuotisilla sopimuksilla.

17-vuotias Hakala on ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja. Hakala siirtyi Gnistaniin Tikkurilan Palloseurasta, jossa hän pelasi viime kaudella miesten Kolmosessa.

Hakala on parhaillaan testijaksolla Italiassa, jossa hän harjoittelee kolmen paikallisen seuran kanssa. Hakala tutustuu matkan aikana Serie B -seura Pescaran, Serie C -seura S.S. Sambenedettesen ja vielä ensi viikolla Serie B:n Empolin toimintaan.

Hakalalla on myös pieni mahdollisuus päästä saman reissun aikana Serie A -seuran testattavaksi.

Gnistanin manageri Antti Uusitalo kertoo seuran verkkosivuilla, että nuori maalivahtilupaus tulee saamaan vastuuta ensi kaudella Gnistanin maalilla, jos sitä ennen ei tule kutsua suurempiin ympyröihin.

– Hienoa, että Aatulle on auennut mahdollisuus näyttää taitojaan ulkomailla. Tässä merkittävä vaikuttaja on luonnollisesti Roberto Nuccio (toim. huom. Gnistanin urheilutoimenjohtaja sekä valmentaja) ja hänen suhteensa Italiassa. Tiedän, että mainituista kolmesta seurasta yksi on ollut Aatusta erittäin kiinnostunut, joten mielenkiintoista nähdä miten keskustelut jatkuu matkan jälkeen, Uusitalo kertoo.

Puoliaika.comin saamien tietojen mukaan Uusitalon mainitsema ”erittäin kiinnostunut seura” on juuri Serie C:ssä pelaava S.S. Sambenedettese, joka tarjosi Hakalalle sopimusta jo aikaisemman testijakson yhteydessä.

Tästä miehestä kuullaan vielä.

Edellinen artikkeliPuoliaika.com otteluennakko: Manchester City – Tottenham
Seuraava artikkeliXhevdet Gela palaa FC Lahteen

1 kommentti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän