MM-kisat 2018 vedonlyöntiennakko: B-lohko kahden kauppa

kroatia pelivihjeet vedonlyöntivihjeet Jalkapallon MM-kisat 2018 Jalkapallon MM-kisat vedonlyöntianalyysi vetovihje vetovihjeet veikkausvihjeet veikkausvihje brasilian vedonlyönti veikkausvihjeet videotuomari-vakuutus H-lohkossa G-lohkossa C-lohkossa ohko kisojen mm-futisvisa mm-kisojen vedonlyönti

Jalkapallon MM-kisat 2018 käynnistyvät torstaina 14.6. Venäjällä, kun kisaisäntä kohtaa kisojen avausottelussa Saudi-Arabian. Accuscore (www.accuscore.eu) on arvioinut joukkueiden voimasuhteet ja simuloinut kaikki tulevat ottelut. Accuscore ja Puoliaika.com ennakoivat kisojen tapahtumia vedonlyöntinäkökulmasta tarjoten lukijoilleen raapaisun pintaa syvemmälle MM-kisahuumaan!

MM-kisojen B-lohkossa pelaavat Espanja, Marokko, Iran ja Portugal. Espanja ja hallitseva Euroopan mestari Portugal ovat todennäköisimmät ehdokkaat lohkon piikkipaikoille, mutta mitkä ovat tiiviiseen puolustukseen ja kollektiivin luottavien Marokon ja Iranin mahdollisuudet?

Espanja

Espanja lähtee valmentaja Julian Lopeteguin johdolla viidenteentoista MM-lopputurnaukseensa. Lopetegui muistetaan parhaiten Espanjan alle 21-vuotaiden Euroopan mestaruudesta vuodelta 2013, jota edelsi sama titteli alle 19-vuotiaiden kanssa. Espanjan tämän vuoden MM-kisaryhmässä on useita pelaajia noista mestaruusjoukkueista kuten Isco, Koke, Rodrigo ja Thiago Alcantara. Karsinnat sujuivat Espanjan kannalta tuttuun tyyliin: voitot kaikista muista otteluista lukuun ottamatta Italian kanssa 1-1 tasapeliin päättynyttä vierasottelua.

Kokonaisuudessaan Espanjan pelaajamateriaali on todella laadukas ja lähes jokaiselta pelipaikalta löytyy Euroopan huippuseurojen avainpelaajia. Espanjan kolme tärkeintä pelaajaa ovat kuitenkin Manchester Unitedin maalivahti David De Gea, Manchester Cityn hyökkäävä keskikenttämies David Silva ja monessa erilaisessa roolissa Real Madridissakin nähty Isco.

Nähtäväksi jää saako varsinkin huipputasolla kokematon valmentaja Lopetegui ulosmitattua joukkueensa potentiaalin niin että neljän vuoden takainen pettymys unohtuu espanjalaiskannattajilta. Brasilian MM-kisoissa 2014 Espanja jäi yllättäen alkulohkoon Hollannin ja Chilen jatkaessa pudotuspeleihin.

Accuscoren analyysin mukaan Espanja on B-lohkon vahvin joukkue edeten pudotuspeleihin 89% todennäköisyydellä ja voittaen lohkon 63% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Espanjan todennäköisin pistemäärä alkulohkossa on 7 pistettä.

Marokko

Marokko on yksi Pohjois-Afrikan ylpeyksistä ja on mukana viidettä kertaa MM-lopputurnauksessa. Vaikka Marokon esiintyminen arvokisoissa on jäänyt vähäiseksi – osittain Fifan Afrikan maita kohtaan epäreilun karsintajärjestelmän ja pelaajatuotantoon vaikuttaneen siirtolaisuuden takia – on Marokko silti merkittävä jalkapallomaa.

Kesän 2018 kisoihin Marokon johdattaa ranskalaisvalmentaja Hervé Renard, joka on luonut itselleen valmentajauran nimenomaan Afrikassa. Vasta 49-vuotiaan Reanardin vyöltä löytyy kaksis Afrikan-mestaruutta Sambian kanssa vuodelta 2013 ja Norsunluurannikon kanssa vuodelta 2015. Helmikuusta 2016 asti hän on toiminut Marokon päävalmentajana ja luotsasi Marokon ensimmäistä kertaa MM-kisoihin ensimmäisen kerran 20 vuoteen. Karsinnat sujuivat Marokon kannalta erinomaisesti, kun joukkue selviytyi jatkoon ilman yhtään tappiota ja päästämättä maaliakaan kuudessa karsintaottelussa. Renardin luoma selkeä peli-identiteetti korostaa yhtenäisyyttä ja kurinalaisuutta, vaikka Marokolta löytyy myös äärimmäisen taitavia yksilöitä.

Kolmen avainpelaajan nostaminen marokkolaisryhmästä ei kuitenkaan ole vaikea tehtävä: Puolustusta johtaa kapteeni Mehdi Benatia ja vaikka seurajoukkuetasolla miehen ura on vielä toistaiseksi ollut vaatimaton, on tällä hetkellä Juventuksessa pelaava keskuspuolustaja Marokon tärkein pelaaja. Luovuudesta ja erikoistilanteista Marokon ryhmässä vastaa Ajaxissa pelaava nuori Hakim Ziyech. Hyökkäyksen kohdepelaajana Khalid Boutaib vastaa Marokon maalinteosta, kun mies onnistui neljässä pelaamassaan karsintaottelussa viimeistelemään yhtä monta maalia.

Accuscoren analyysin mukaan Marokko on B-lohkon heikoin joukkue ja pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on vain 7% – lohkovoiton tapahtuessa vielä marginaalisemmalla 1% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Marokon todennäköisin pistemäärä alkulohkossa jää yhteen pisteeseen.

Iran

Myös Iran valmistautuu viidenteen MM-lopputurnaukseensa, mutta onni eikä myöskään menestys ole ikinä ollut läsnä jalkapallohullun maan MM-kisaesiintymisissä. Kaikki neljä aikaisempaa osallistumista MM-kisoihin on päättynyt alkulohkoon ja ainoa voitto on tullut Yhdysvaltoja vastaan vuonna 1998 ottelussa, jonka poliittiset jännitteet olivat ehkä itse otteluakin isompia.

Irania on vuodesta 2011 asti valmentanut Carlos Queiroz ja hänen johdollaan Iran oli mukana myös edellisissä vuoden 2014 MM-kisoissa. Iranin jalkapalloliitolle täytyy antaa pisteet pitkäjänteisyydestä ja maajoukkueen tasossa on Queirozin alaisuudessa nähtävissä selvää progressiota. Iran voitti ylivoimaisesti Aasian toisen karsintalohkon selvällä seitsemän pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Etelä-Koreaan.

Iranin peli-identiteetti on hyvin samankaltainen kuin aiemmin mainitulla Marokolla ja samaan tapaan tiiviin puolustuksen lisäksi heiltä löytyy muutamia huippuyksilöitä, joita yritetään hyödyntää nopeissa vastahyökkäyksissä. Tämän hetken paras Iranilaispelaaja on Alireza Jahanbakhsh, joka iski Hollannin pääsarjassa pelaavan AZ Alkmaarin paidassa 21 maalia ja 12 maalisyöttöä voittaen sarjan maalikuninkuuden. Alireza on varmasti yksi niistä pelaajista, jotka tulevat MM-kisojen kautta suuren yleisön tietoisuuteen ja siirtyvät Euroopan suurseuroihin. Toinen merkittävä hyökkäyspään pelaaja on Sardar Azmoun, joka teki karsinnoissa neljä maalia ollen Iranin tehokkain pelaaja. Kolmas mainitsemisen arvoinen pelimies Iranin ryhmästä on laitapuolustaja Milad Mohammadi, joka pystyy varsinkin nopeudellaan haastamaan kenet tahansa vastustajan laitapelaajista.

Iranin menestys on paljon kiinni ensimmäisen pelin tuloksesta Marokkoa vastaan ja siitä miten tiiviinä se pystyy pitämään linjansa suursuosikkeja Espanjaa ja Portugalia vastaan. Iranin heikkous on yhtenäisestä pelitavasta huolimatta puolustuspelaaminen – etenkin puolustavien keskikenttien ja maalivahtien laadun puute.

Accuscoren analyysin mukaan Iran on B-lohkon kolmanneksi vahvin joukkue ja pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on 28% ja lohkovoiton todennäköisyys noin 7%. Simulaatioissa Iranin todennäköisin pistemäärä alkulohkossa on kolme pistettä.

Portugali

Hallitseva Euroopan mestari lähtee seitsemänteen MM-lopputurnaukseensa mielenkiintoisista asetelmista, kun Cristiano Ronaldon ja hänen ikätoveriensa kultainen sukupolvi esiintyy kenties viimeistä kertaa arvokisoissa. Pragmaattisesta pelityylistään tuttu valmentaja Fernando Santos ei tule muuttamaan taktiikkaansa näihinkään kisoihin – ja miksi muuttaisikaan, kun viimeksi sillä tuli EM-kultaa. EM-kisoissa tosin helpohko kaavio tasoitti Portugalin tietä menestykseen – mitään kuitenkaan Santosin ja Portugalilta pois ottamatta. Portugalin MM-karsintalohko oli kahden kauppaa Portugalin ja Sveitsin välillä. Suora kisapaikka ratkesi vasta viimeisessä ottelussa, kun Portugali onnistui voittamaan Sveitsin 2-0 ja meni näin keskinäisten otteluiden perusteella suoraan kisoihin, vaikka pisteet olivatkin joukkueiden välillä tasan.

Portugalilla on jo mainitun kultaisen sukupolven lisäksi myös nuoria tulevaisuuden lupauksia ja tämän hetkinen joukkue onkin mielenkiintoinen sekoitus vanhaa runkoa ja uutta potentiaalia. Avainpelaajista on pakko mainita legendaarinen keskuspuolustaja Pepe. Vaikka hänellä on epäurheilijamaisten tempaustensa takia kyseenalainen maine, on entinen Real Madridin puolustaja edelleen keskuspuolustajien eliittiä. Portugalin hyökkäysten rakentelussa iso vastuu menee Manchester Cityssä pelaavalle Bernando Silvalle, joka on yksi lupaavimmista hyökkäävistä keskikenttäpelaajista. Tarvitseeko Cristiano Ronaldon merkitystä Portugalin joukkueelle edes mainita? Maan kaikkien aikojen paras pelaaja ja yksi maailman parhaista maalintekijöistä kautta aikain. Ronaldon merkitys on pelillisesti, mutta myös henkisesti aivan valtava, ja hänen mukana olemisensa tuo mukanaan paljon puhuttua ja kiisteltyä voittamisen kulttuuria.

Accuscoren analyysin mukaan Portugal on B-lohkon toiseksi vahvin joukkue ja pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on noin 74%. Hallitsevan Euroopan mestarin lohkovoitto toteutuu noin 29% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Portugalin todennäköisin pistemäärä alkulohkossa on viisi pistettä.

Simulaatiot

Monessa eri ennakossa ”kuolemanlohkon” statuksen saanut B-lohko ei sitä Accuscoren analyysin mukaan kuitenkaan ole. Espanja ja Portugali ovat todella isoja ennakkosuosikkeja menemään jatkoon ja paljon hypetystä osakseen saanut Marokko jättäytyy todennäköisyyksissä jopa Iranin taakse.

Coolbetin kertoimissa Espanjan pudotuspeleihin etenemisen kerroin 1.07 vastaa noin 93% todennäköisyyttä ja Portugalin vastaava 1.25 taas noin 80% todennäköisyyttä. Aivan vastaavaan ylivoimaan ei Accuscoren analyysin mukaan mennä, mutta Espanja etenee jatkoon 89% todennäköisyydellä ja Portugal taas noin 74% todennäköisyydellä. Sama trendi jatkuu myös lohkon voittajia koskevissa kertoimissa, joissa Coolbetin näkemys on muutamia prosenttiyksikköjä Espanjaa ja Portugalia kohtaan suopeampi.

Accuscoren analyysin mukaan B-lohkon paras vedonlyönti-idea on luottaa Iraniin ja siihen, että joukkue etenee ensimmäistä kertaa alkulohkosta jatkoon. Coolbet tarjoaa tästä tapahtumasta kertoimen 7.5, joka vastaa noin 13% todennäköisyyttä, kun Accuscoren papereissa Iran etenee jatkoon noin 28% todennäköisyydellä. Vedonlyöntimarkkina arvostaa muutenkin yleisesti Marokon selvästi Irania paremmaksi joukkueeksi, joten vedonlyöjien on syytä harkita pelikohteita tästä näkökulmasta.

Tästä pääset katsomaan Coolbetin kertoimia.

Alla olevasta kuvaajasta näet vielä koko A-lohkon simulaatioiden tunnusluvut.

b

Katso myös: A-lohkon vedonlyöntiennakko

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here