MM-kisojen vedonlyöntiennakko: A-lohkon suosikille tarjolla ylikerroin

a-lohkon Uruguay v Czech edinson cavani puoliaika

Jalkapallon MM-kisat vuosimallia 2018 käynnistyvät torstaina 14.6. Venäjällä, kun kisaisäntä kohtaa A-lohkon avausottelussa Saudi-Arabian. Accuscore on arvioinut joukkueiden voimasuhteet ja simuloinut tulevat ottelut. Accuscore ja Puoliaika.com ovat tehneet vedonlyöntiennakot kaikkiin alkulohkoihin sekä turnauksen myöhempiin vaiheisiin tarjoten lukijoilleen raapaisun pintaa syvemmälle MM-kisahuumaan!

A-lohkon joukkueet

MM-kisojen A-Lohkossa pelaavat kisaisäntä Venäjä, Egypti, Saudi-Arabia ja Uruguay. Ennakko-odotusten mukaan lohko on kisojen heikoin, eikä ainakaan lohkovoittajasta pitäisi olla epäselvyyttä.

Venäjä

Kisaisäntä Venäjä ei ole tunnettu arvokisamenestyksestään, eikä se neljässä aikaisemmassa esiintymisessään (Venäjän nimellä) MM-kisoissa ole koskaan päässyt alkulohkosta jatkoon. Sattumaa tai ei – tällä kertaa Venäjän mahdollisuudet näyttävät paremmilta kuin koskaan, kun lohkoarvonnoista tuli todennäköisesti helpoin
mahdollinen yhdistelmä vastustajia.

Stanislav Cheresovin valmentama Venäjä on materiaaliltaan varsin rajallinen, eikä välttämättä saa kotiedustakaan samalla tavalla irti kuin kisaisännät yleensä. Cheresovin toiminta maajoukkueessa on aiheuttanut närkästystä niin faneissa kuin pelaajistossakin ja esimerkiksi Venäjän parhaana puolustavana keskikenttänä pidetty Igor Denisov on jätetty joukkueesta pois henkilökohtaisten riitojen takia. Cheresov on joutunut tekemään muutoksia myös joukkueen puolustukseen, koska Berezutskyn veljekset ilmoittivat keväällä lopettavansa maajoukkueuransa.

Venäjän kolme tärkeintä pelaajaa turnauksessa ovat: CSKA Moskovan puolustaja Viktor Vasin, myöskin CSKA:ssa pelaava keskikenttämies Alan Dzagoev ja Krasnodarin keskushyökkääjä Fedor Smolov. Euroopassa pelaavista Venäläisistä on pakko nostaa esiin myös La Ligassa ajoittain vahvoja otteita esittänyt Denis Cherysev.

Accuscoren analyysin mukaan Venäjä on selvästi A-lohkon toiseksi paras joukkue ja etenee kotiedun siivittämänä pudotuspeleihin 55% todennäköisyydellä.

Egypti

Argentiinalaisen konkarivalmentaja Hector Cuperin luotsaama Egypti lähtee haastajana A-lohkoon taistelemaan pudotuspelipaikasta. Tämä ovat ”Faaraoille” vasta kolmas esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja ensimmäinen sitten vuoden 1990. Egypti on Cuperin alaisuudessa ottanut isoja harppauksia pelillisesti ja tästä esimerkkinä Afrikan mestaruuskisojen toinen sija vuonna 2017 ja selviytyminen kesän MM-kisoihin.

Suurin huomio Egyptin joukkueessa kiinnittyy luonnollisesti Valioliigan maalikuninkaaseen Mo Salahiin ja siihen mikä miehen pelikunto on kisojen alkaessa. Vaikka Egyptin peli ei pelkästään Salahin varaan rakennukaan, on hän ominaisuuksiltaan silti joukkueelleen korvaamaton. Muita tärkeitä pelaajia Salahin ohella ovat puolustuslinjaa johtava West Bromin Ahmed Hegazi ja Arsenalissa pelaava Mohamed Elneny, joka johtaa Egyptin prässiä ja hyökkäysten käynnistämistä.

Accuscoren analyysin mukaan Egypti on A-lohkon kolmanneksi vahvin joukkue ja pudotuspeleihin selviytymisen todennäköisyys on 35%.

Saudi-Arabia

A-lohkon kolmas joukkue on Saudi-Arabia, joka espanjalaisvalmentaja Pizzin johdolla valmistautuu viidenteen MM-lopputurnaukseensa. Saudi-Arabia on yksi kisojen heikoimmista joukkueista, vaikka se selviytyikin Aasian karsintalohkosta toisena joukkueen Japanin lisäksi suoraan jatkoon jättäen Australian jatkokarsintaan.

Saudien suurin ongelma on heikko materiaali ja vähäinen kokemus kotimaan ulkopuolisista sarjoista. Saudi-Arabian jalkapalloliitto yritti ratkaista ongelmaa luovalla, mutta hämmentävällä ratkaisulla. Yhteensä yhdeksän maajoukkueen pelaajaa lähetettiin Espanjan kahdella korkeimmalla sarjatasolla pelaaviin seuroihin hakemaan
kokemusta eurooppalaisesta futiksesta ja tuomaan espanjalaisille sarjoille näkyvyyttä Saudi-Arabiassa. Saudi-Arabian jalkapalloliitto maksoi pelaajia vastaanottaneille seuroille noin miljoonan per pelimies. Nähtäväksi jää realisoituuko liiton tekemä sijoitus MM-kisoissa.

Saudien kolme tärkeintä pelaajaa ovat Al-Hilalissa pelaava keskuspuolustaja Osama Hasawi, Leganesin organisaatioon tammikuussa siirtynyt laituri Yaha Al-Shehri ja Krasnodarissa pelaava keskushyökkääjä Mohammed Al-Sahlawi.

Accuscoren analyysin mukaan Saudi-Arabia on A-lohkon heikoin joukkue ja jonka pudotuspeleihin selviytymisen todennäköisyys on vain 12%.

Uruguay

A-lohkon neljäs joukkue on Oscar Tabarezin luotsaama Uruguay, joka on ylivoimaisesti lohkon vahvin joukkue. Kisat ovat Uruguayn kolmastoista esiintyminen lopputurnauksessa ja ”La Celesten” mahdollisuudet näyttävät paremmilta kuin kenties koskaan. Uruguay sijoittautui Etelä-Amerikan karsintalohkossa toiseksi heti lohkoa dominoineen Brasilian jälkeen. Uruguayn Edinson Cavani oli karsintalohkon paras maalintekijä onnistuen 10 kertaa maalinteossa.

Uruguayn materiaali kestää vertailun huippumaitakin vastaan ja joukkue on tasapainoinen sekoitus kokemusta sekä nuoruuden nälkää. Uruguayn puolustuslinjaa johtaa Atletico Madridin kokenut puolustaja Diego Godin ja toisella topparin tontilta löytyy seurakaveri Jose Gimenez. Atletico Madridin puolustus tunnetaan yhtenä Euroopan parhaista ja toppariparin hyvä kemia saattaa olla ratkaiseva tekijä Uruguayn menestykseen MM-kisoissa. Jos alakerrasta löytyy vertailun kestävä kaksikko, niin vähintään samaa voi sanoa kärkiparista, kun PSG:n Edinson Cavani ja Barcelonan Luis Suarez päästetään irti. Mainittujen tähtipelaajien lisäksi Uruguaylta löytyy nuoria lupauksia kuten Juventuksen Rodrigo Bentancur sekä tällä kaudella La Ligassa loistaneet Maxi Gomez sekä Christian Stuani.

Accuscoren analyysin mukaan Uruguay on A-lohkon vahvin joukkue ja se selviytyy pudotuspeleihin murskaavalla 97% todennäköisyydellä.

Simulaatiot

Accuscoren simulaatioissa A-Lohko ratkeaa seuraavasti: Uruguay voittaa lohkon puhtaalla pelillä ottaen kaikki tarjolla olevat yhdeksän pistettä. Venäjä sijoittuu toiseksi kuudella pisteellä ja jatkaa pudotuspeleihin. Egypti jää kolmanneksi kolmella pisteellä ja Saudi-Arabia viimeiseksi ilman ainuttakaan pistettä. Coolbet tarjoaa vedonlyöjille Uruguayn lohkovoitosta kertoimen 1.80, joka Accuscoren analyysin mukaan on selvä ylikerroin. Uruguayn lohkovoiton todennäköisyys on 81%, joka vedonlyöntikertoimeksi muutettuna vastaa kerrointa 1.23.

Tästä pääset katsomaan Coolbetin kertoimia.

Alla olevasta kuvaajasta näet vielä koko A-lohkon simulaatioiden tunnusluvut. Simulaatiot ja todennäköisyydet: www.accuscore.eu

a-lohko

 

Tsekkaa myös:

Lohkoennakot: H-lohkossa mennään Kolumbian ja Puolan tahdissa?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here