MM-kisat 2018 vedonlyöntiennakko: C-lohkossa taistellaan kakkospaikasta

kroatia pelivihjeet vedonlyöntivihjeet Jalkapallon MM-kisat 2018 Jalkapallon MM-kisat vedonlyöntianalyysi vetovihje vetovihjeet veikkausvihjeet veikkausvihje brasilian vedonlyönti veikkausvihjeet videotuomari-vakuutus H-lohkossa G-lohkossa C-lohkossa ohko kisojen mm-futisvisa mm-kisojen vedonlyönti

MM-kisojen C-lohkossa mittaa toisistaan ottavat Ranska, Tanska, Peru ja Australia. Ennakkoasetelmissa eurooppalaisjoukkueita pidetään tähtipelaajiensa myötä selvästi laadukkaampina joukkueina, mutta Accuscoren analyysi paljastaa, että kilpailu kakkosijasta saattaa olla ennakoitua tiukempi.

Accuscore (www.accuscore.eu) on arvioinut joukkueiden voimasuhteet ja simuloinut kaikki tulevat ottelut. Accuscore ja Puoliaika.com ennakoivat kisojen tapahtumia vedonlyöntinäkökulmasta tarjoten lukijoilleen ideoita vedonlyöntiin.

Ranska

Ranska valmistautuu valmentaja Didier Dechampsin johdolla viidenteentoista MM-lopputurnaukseensa ja on yksi kisojen ennakkosuosikeista. Dechampsilla on käytössään todennäköisesti kisojen lahjakkain ja eniten yksilötaitoa omaava joukkue. Joukkue on rungoltaan sama, joka eteni EM-kotikisoissa finaaliin asti kaksi vuotta sitten, mutta lisää nuoria lupauksia on jälleen ajettu sisään maajoukkuerinkiin.

Kuten sanottu niin Ranskan ryhmä on täynnä lahjakkaita lupauksia ja pelaajia kuten Kylian Mbabppe ja Ousmane Dembele, joista voidaan odottaa jopa Ronaldon tai Messin kaltaisia supertähtiä. Arvokisoissa avainpelaajiksi muodostuvat kuitenkin pelaajat, joilla on kokemusta ja käsitys siitä mitä pelien voittaminen vaatii. Ranskan puolustuksen avainpelaajaksi on pakko nostaa kummatkin topparit eli Samuel Umtiti ja Raphael Varane, jotka mudostavat ehdottomasti yhden kisojen luotettavimmista topparipareista. Keskikentän luovuudesta ja pelinrakentelusta vastaa Paul Pogba. Vaikka seurajoukkue Manchester Unitedissa optimaalinen rooli ei vielä olekaan löytynyt, niin maajoukkueessa 25-vuotiaan Pogban voidaan odottaa ottavan kapellimestarin rooli. Hyökkäyksen tärkein pelaaja on Atletico Madridissa vielä toistaiseksi pelaava Antoine Griezmann, jonka ympärille aikaisemmin mainitut Mbappe ja Dembele todennäköisesti roolitetaan.

Accuscoren analyysin mukaan Ranska ylivoimaisesti C-lohkon vahvin joukkue edeten pudotuspeleihin noin 92% todennäköisyydellä ja voittaen lohkon 73% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Ranskan todennäköisin pistemäärä on 7 pistettä, mutta ei puhtaalla pelilläkään jatkoon eteneminen kovin epätodennäköistä ole.

Tanska

Venäjän MM-kisat ovat Tanskalle viides esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja paras saavutus tähän mennessä on vuodelta 1998, jolloin joukkue eteni puolivälieriin. Tanskan valmentajana on vuodesta 2016 asti toiminut norjalainen Åge Hareide, joka karsintojen heikon alun jälkeen sai piiskatua ryhmänsä toiseksi Puolan jälkeen. Toinen sija oikeutti paikkaan jatkokarsinassa, jossa Tanska murskasi Irlannin kahden osaottelun yhteismaalein 5-1.

Tanskalla on käytössään ehkä yksi historiansa lahjakkaimmista ryhmistä, kun monella pelaajalla on isot roolit eurooppalaisissa suurseuroissa. Puolustuksen avainpelaaja ja joukkueen kapteeni on Sevillaa seurajoukkuetasolla edustava Simon Kjaer. Tanskan ehdoton supertähti ja tunnetuin pelaaja on Tottenhamin Christian Eriksen, jonka harteilla Tanskan menestystoiveet lepäävät. Eriksenin rooli erikoistilanteissa, maalipaikkojen luomisessa ja maalien viimeistelyssäkin on täysin korvaamaton. Tanskan hyökkäyksessä yksinäisenä kärkenä pelaava kohdepelaaja Nicolai Jorgensenin onnistuminen on myös tärkeässä roolissa juuttien menestyksessä.

Accuscoren analyysin mukaan Tanska on C-lohkon toiseksi vahvin joukkue, jonka pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on 57% ja lohkovoiton todennäköisyys noin 15%. Simulaatioissa Tanska sijoittautuu lohkossa toiseksi, todennäköisimmän pistemäärän ollessa noin neljä pistettä.

Peru

Venäjän MM-kisat ovat myös Perulle viides esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja ensimmäiset sitten vuoden 1982. Vuodesta 2015 asti Perua on valmentanut Argentiinalainen Ricardo Gareca, joka arvatenkin nauttii Perussa suurta kunnioitusta MM-kisoihin selviytymisen ansiosta. Kisojen alla keskustelua herätti runsaasti Perun kapteeni Paolo Guerreron dopingkäry, josta aiheutunut pelikielto kuitenkin soutamisen ja huopaamisen jälkeen peruttiin ennen kisoja, joten Perun 34-vuotias talismaani saa osallistua MM-kisoihin.

Perun maajoukkue koostuu pääasiassa Etelä-Amerikan sarjoissa pelaavista pelaajista, mutta sitä ei silti missään nimessä kannata aliarvioida. Puolustusta johtaa 29-vuotias Christian Ramos, jolla on maajoukkuepelejä vyöllään kunnioitettavat 67. Laidalla ja kärjen alapuolella viihtyvä Christian Cueva on Perun luottomies mitä tulee maalintekopaikkojen luomiseen ja muille pelaajille älykkäällä sijoittautumisella tilan tekemiseen. Myös Euroopassa pelannut, ja ehkä Perun joukkueen nimekkäin pelaaja, on konkarihyökkääjä Jefferson Farfan, jolla vielä 33-vuotiaanakin on iso vastuu Perun maalinteossa. Farfanilla on alla unelmakausi Venäjällä, kun hänen edustamansa Lokomotiv voitti mestaruuden, joten Farfanilta voidaan tutuissa olosuhteissa odottaa tehoja myös MM-kisoissa.

Accuscoren analyysin mukaan Peru on C-lohkon kolmanneksi vahvin joukkue, jonka pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on noin 42%, kun taas lohkovoiton todennäköisyys noin 10%. Simulaatioissa Peru jää kuitenkin niukasti Tanskan taakse, kun Perun todennäköisin pistemäärä on hieman alle neljän pistettä (3.8).

Australia

Perun ja Tanskan tavoin Venäjän MM-kisat ovat myös Australialle viides esiintyminen MM-lopputurnauksessa. Edellisistä MM-kisoista positiiviseksi muistoksi jäi vain Tim Cahillin täydellinen volleymaali Hollantia vastaan Australian hävitessä kaikki kolme alkulohkon ottelua. Käynnissä olevasta sukupolvenvaihdoksesta huolimatta Australian maajoukkueen tila näyttää hyvältä. Australian jalkapalloliitto nimitti tammikuussa 2018 maajoukkueensa valmentajaksi legendaarisen Hollantilaisvalmentaja Bert van Marwjikin, joka muistetaan parhaiten Hollannin johdattamisesta vuoden 2010 MM-finaaliin.

Australialla on useita eurooppalaisia seurajoukkueita edustavia pelaajia ja se on vuosi vuodelta pystynyt tuottamaan yhä laadukkaampia pelaajia. Joukkueen menestyksen kannalta keskeinen pelaaja on Brightonia Valioliigassa edustanut Mathew Ryan, joka pelasi kaikki ottelut jo vuoden 2014 kisoissa. Toinen Valioliigassa pelaava Australialainen on Huddersfieldin Aaron Mooy. Mooy pelasi todella isossa roolissa nousijajoukkueen riveissä, eikä ole mahdottomuus, että hänet nähtäisiin tulevina vuosina isommissakin ympyröissä. Kolmas esille nostettava pelaaja on jo kertaalleen mainittu Tim Cahill, jolle tulevat kisat ovat jo neljännet, eikä 38-vuotias keskushyökkääjä ole vielä valmis luovuttamaan. Hyvänä viimeistelijänä ja vahvana pääpelaajana tunnetulle Cahilille ei välttämättä enää avauskokoonpanon paikkaa irtoa, mutta Cahill on todella hyvä jokerikortti ottelun viimeisille hetkille, kun tulivoimaa kaivataan vaihtopenkiltä.

Accuscoren analyysin mukaan Australia on C-lohkon heikoin joukkue, jonka pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on noin 8% ja lohkovoiton todennäköisyys vielä ohuempi eli noin 1%. Simulaatioissa Australia jää lohkon viimeiseksi ja todennäköisin pistemäärä on yksi piste.

Simulaatiot

Coolbetin ja Accuscoren näkemykset C-lohkon voimasuhteista ovat samoilla linjoilla, mutta varsinkin Tanskan ja Perun välinen ero on Accuscoren analyysin mukaan huomattavasti kapeampi.

Accuscoren analyysin mukaan Ranska on lohkon suursuosikki. Ranska etenee lohkosta jatkoon noin 92% todennäköisyydellä ja voittaa lohkon noin 73% todennäköisyydellä. Coolbetin näkemys on lähes identtinen, sillä heidän lukemansa Ranskan jatkoon etenemiselle on 96% ja lohkovoiton todennäköisyys myös 73%.

Coolbet tarjoaa Tanskan jatkoonmenosta kertoimen 1.65, joka vastaa noin 60% todennäköisyyttä ja Tanskan lohkovoitosta tarjolla oleva kerroin 5.5 taas vastaa noin 18% todennäköisyyttä. Accuscoren analyysin mukaan Tanskan mahdollisuudet ovat hieman pienemmät, vastaavien prosenttien ollessa 57% ja 15%.

Isoimmat näkemyserot tulevat kuitenkin Perun kohdalla, kun Accuscoren analyysin mukaan Peru etenee jatkoon noin 42% todennäköisyydellä ja lohkovoittokin tulee noin 10% todennäköisyydellä. Tässä valossa Coolbetin tarjoama kerroin Perun pudotuspeleihin etenemisestä (2.70) on edullinen pelivalinta sillä kerroin muutettuna todennäköisyysarvioksi vastaa 37% todennäköisyyttä.

Australian mahdollisuuksien suhteen sekä Coolbet että Accuscore ovat hyvin pessimistisiä, eikä edullisia vedonlyöntikohteita Australian menestykselle löydy.

Tästä Coolbetin kertoimiin

 

c

Lue myös: MM-kisojen B-lohko kahden kauppa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here