MM-kisat 2018 vedonlyöntiennakko: F-lohkossa kova kamppailu kakkossijasta

e-lohkossa

MM-kisojen F-lohkossa pelaavat Saksa, Meksiko, Ruotsi ja Etelä-Korea. Hallitseva maailmanmestari on suosikkiasemansa ansainnut, mutta toisesta jatkopaikasta taistellaan tosissaan.

Accuscore (www.accuscore.eu) on arvioinut joukkueiden voimasuhteet ja simuloinut kaikki tulevat ottelut. Accuscore ja Puoliaika.com ennakoivat kisojen tapahtumia vedonlyöntinäkökulmasta tarjoten lukijoilleen ideoita vedonlyöntiin.

Saksa

”Jalkapallossa pelataan 90 minuuttia, jonka jälkeen Saksa voittaa” – on sanonta jonka voi sanoa pitävän paikkansa, kun katsotaan maan historiaa MM-kisoissakin. Venäjän MM-kisat ovat 19. esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja maailmanmestaruuden Saksa on onnistunut voittamaan neljästi. Ehkä suvereenein esitys oli juuri edellisissä MM-kisoissa joissa mm. kisaisäntä Brasilia kaatui välierissä 7-1. Saksan managerina toimii edelleen ja itseoikeutetusti Joakim Löw, joka on neljän vuoden aikana joutunut tekemään isojakin muutoksia pelaavaan kokoonpanoon vanhojen luottomiesten lopettaessa maajoukkueuransa. Karsintalohko sujui Saksalta ongelmitta, kun se voitti oman karsintalohkonsa 11 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Pohjois-Irlantiin.

Saksan avainpelaajia Venäjän MM-kisoissa on vaikea arvailla, sillä laadukkaita pelaajia löytyy lähes jokaiselle pelipaikalle. Mielenkiintoisimpia nimiä on ehdottomasti Marco Reus, joka pääsee viimein edustamaan maataan arvokisoissa. Reusin ura on loukkaantumisten takia jopa traaginen, kun kahdet edelliset arvokisat ovat jäänet loukkaantumisten takia väliin. Saksan menestyksen takuumies ja pukukopin ilmapiirin kannalta äärimmäisen tärkeä pelaaja on tietenkin Thomas Müller, jonka voidaan odottaa toimittavan maaleja myös näissä MM-kisoissa. Müller voisi tekemällä kuusi maalia Venäjän MM-kisoissa ottaa Miroslav Klosen kiinni MM-kisamaaleissa, vaikka olisi tällöin pelannut yhdet MM-kisat Klosea vähemmän. Saksan puolustuksen takuumiehenä toimivat Bayern Munchenin topparipari Mats Hummels ja Jerome Boaeteng.

Accuscoren analyysin mukaan Saksa etenee lohkosta jatkoon noin 95% todennäköisyydellä ja voittaa lohkon noin 82% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Saksan todennäköisin pistemäärä on seitsemän pistettä.

Meksiko

Venäjän MM-kisat ovat Meksikon 16. esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja sen parhaimmat sijoitukset ovat olleet puolivälierät vuosina 1970 ja 1986. Meksikon valmentajana on toiminut vuodesta 2015 asti Kolumbialainen Juan Carlos Osorio ja pesti Meksikon päävalmentaja on hänen ensimmäisensä maajoukkueessa. Meksiko selviytyi Osarion johdolla MM-kisoihin helposti voittaen oman lohkonsa Pohjois- ja Keski-Amerikan karsinnoissa selvällä kahdeksan pisteen erolla toiseksi tulleeseen Hondurasiin.

MM-kisojen alla Meksikon puhutuin pelaaja on varmasti 22-vuotias Hirving Lozano, joka voitti kuluneella kaudella Hollannin pääsarjan mestaruuden PSV:n riveissä ollen joukkueen paras maalintekijä 17. maalillaan. Toinen Meksikon avainpelaaja on kokenut 144 maaottelun keskikenttämies ja joukkueen kapteeni Andrés Guardado, joka pelasi myös loistavan kauden espanjalaisen Betisin riveissä. Rikkinäisen kauden Valioliigassa West Hamin paidassa pelannut Chicharito on myös yksi pelaajista, joka voi parhaimmillaan ratkaista Meksikolle tärkeitä otteluita, mutta miehen ura on ollut laskusuhdanteinen jo pidemmän aikaa.

Accuscoren analyysin mukaan Meksiko on lohkon toiseksi vahvin joukkue ja etenee pudotuspeleihin noin 53% todennäköisyydellä, lohkovoiton todennäköisyyden ollessa noin 10%. Simulaatioissa Meksikon todennäköisin pistemäärä on neljä pistettä.

Ruotsi

Venäjän MM-kisat ovat Ruotsin 12. esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja parhaimmillaan se on sijoittautunut toiseksi vuonna 1958, mutta edellisestä esiintymisestä on kulunut jo kaksitoista vuotta. Ruotsin päävalmentajana toimii Jan Andersson, jonka johdolla Ruotsi selviytyi jatkoon haastavasta karsintalohkosta. Karsinnoissa Ruotsi jätti taakseen kolmanneksi sijoittautuneen Hollannin sekä jatkokarsinassa kahden osaottelun yhteismaalein 1-0 kaadettu Italia.

Ruotsin paras pelaaja on ehdottomasti Bundesligassa Salzburgia edustava Emil Forsberg, jonka rooli hyökkäysten käynnistämisessä ja murtavien syöttöjen antamisessa on elintärkeä Ruotsille. Karsinnoissa Ruotsin paras puolustaja oli Venäläistä FK Krasnodaria edustava Andreas Granqvist. Kolmas mainitsemisen arvoinen pelaaja karsinnoissa oli Arabiemiraateissa FC Al Ain riveissä pelaava kokenut Marcus Berg, joka on viimein päässyt maajoukkueessa Zlatan Ibrahimovicin varjosta pois.

Accuscoren analyysin mukaan Ruotsi on lohkon heikoin joukkue, jonka pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on noin 21% ja lohkovoiton todennäköisyys vain noin 2%. Simulaatioissa Ruotsin todennäköisin pistemäärä kaksi pistettä.

Etelä-Korea

Venäjän MM-kisat ovat Etelä-Korean kymmenes esiintyminen MM-lopputurnauksessa ja sen historian paras sijoitus on neljäs sija sen ollessa toinen isäntämaa yhdessä Japanin kanssa vuoden 2002 kisoissa. Etelä-Koreaa on vuodesta 2017 asti valmentanut Shin Tae-Yong, joka on aikaisemminkin nähty maajoukkueen valmennustehtävissä apuvalmentajana ja väliaikaisena valmentajana. Etelä-Korea sijoittautui karsinoissa toiseksi ylivoimaisesti lohkon voittaneen Iranin jälkeen.

Etelä-Korealla ei pelaajia Euroopan sarjoissa liikaa ole, mutta Son Heung-Min on usean kauden ajan ollut maansa tähtipelaaja ja on tärkeä osa Tottenhamin nykyistä joukkuetta. Myös Ki Sung-Yeung on tuttu nimi Valioliigasta Swansean riveistä. Tulevaisuuden nimistä kannattaa ehdottomasti painaa mieleen Lee Seung-Woo, jonka Barcelona on hankkinut jo vuosia sitten akatemiaansa ja kuluneen kauden hän vietti lainalla Italialaisseura Hellas Veronassa.

Accuscoren analyysin mukaan Etelä-Korea on lohkon kolmanneksi vahvin joukkue ja hiukan edellä Ruotsia. Etelä-Korea etenee pudotuspeleihin noin 29% todennäköisyydellä ja yltää lohkovoittoon noin 3% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Etelä-Korean todennäköisin pistemäärä on kolme pistettä.

Simulaatiot

E-lohkon osalta Accuscoren simulaatioiden tuloksissa ja Coolbetin kertoimissa on pieniä näkemyseroja. Saksan suursuosikin asema on kiistaton, mutta Coolbetin tarjoama kerroin Saksan lohkovoitosta on 1.35, kun Accuscoren rajakerroin vastaavalle tapahtumalle on noin 1.21 – eli Saksaan uskoville on tarjolla pientä etua.

Coolbet tarjoaa Meksikon pudotuspeleihin etenemisestä kertoimen 2.00, kun Accuscoren rajakerroin kyseiselle tapahtumalle on noin 1.88. Kerroin on siis pelattava.

Coolbetin kertoimien valossa Etelä-Korea on lohkon heikoin joukkue, kun taas Accuscoren näkemyksen mukaan Ruotsin jää todennäköisesti lohkon viimeiseksi. Etelä-Koreaan uskovien kannattaakin kokeilla joukkueen pudotuspeleihin selviytymistä Coolbetin kertoimella 4 (Accuscoren rajakerroin 3.40). Myös Coolbetin kerroin 3.50 kohteessa – ”Ruotsi jää viimeiseksi lohkossa” on kokeilemisen arvoinen (Accuscoren rajakerroin 3.00).

Tästä Coolbetin kertoimiin!

f

Osallistu ilmaiseen MM-kilpailuun, jossa PALKINTONA VALIOLIIGA-MATKA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here