MM-kisat 2018 vedonlyöntiennakko: E-lohkossa tanssitaan samban tahtiin

e-lohkossa

MM-kisojen E-lohkossa pelaavat Brasilia, Sveitsi, Serbia ja Costa Rica. Ennakkoon vaikuttaa siltä, että E-lohko tanssitaan Brasilian tähtisikermän pillin mukaan ja toisesta pudotuspelipaikkaa tavoittelevat kolme muuta joukkuetta.

Accuscore (www.accuscore.eu) on arvioinut joukkueiden voimasuhteet ja simuloinut kaikki tulevat ottelut. Accuscore ja Puoliaika.com ennakoivat kisojen tapahtumia vedonlyöntinäkökulmasta tarjoten lukijoilleen ideoita vedonlyöntiin.

Brasilia

Kaikkien aikojen menestynein ja eniten esiintymisiä MM-lopputurnauksessa saavuttanut Brasilia valmistautuu jo käsittämättömään 21. esiintymiseensä MM-kisoissa. Brasilia on valmentaja Titen johdolla suurin suosikki voittamaan maailmanmestaruuden ja neljän vuoden takainen häpeä Saksaa vastaan kärsittyyn 7-1 tappioon kotiyleisön edessä on pyyhittävä pois kannattajien mielestä keinolla millä hyvänsä. Brasilia voitti Etelä-Amerikan karsintalohkon lähes näytöstyyliin 10 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Uruguayhin.

Brasilian materiaali hakee jälleen kerran vertaistaan ja joukkue vilisee Euroopan huippuseurojen tähtipelaajia. Ehdottomasti noston arvoinen on maalivahti Alisson Becker, joka oli tällä kaudella yksi isoimmista syistä siihen miksi Roma pelasi Mestarien liigan semifinaaleissa. Valmentaja Tite on mieltynyt Manchester Cityn nuoreen Gabriel Jesukseen niin, että nuori keskushyökkääjä on saavuttanut avauskokoonpanon paikan loistavia otteita Liverpoolissa esittäneet Roberto Firminon sijaan. Brasilian kiistaton tähti on kuitenkin Neymar, joka Brasilian onneksi ehti kuntoutua loukkaantumisesta juuri ennen kisoja. Maailmanmestaruus nostaisi Neymarin samaan kategoriaan legendaaristen brassipelureiden kuten Pelen, Romarion, ja Ronaldon kanssa.

Accuscoren analyysin mukaan Brasilia etenee alkulohkosta jatkoon noin 95% todennäköisyydellä ja voittaa lohkon noin 81% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Brasilian todennäköisin pistemäärä on noin seitsemän pistettä.

Sveitsi

Venäjän MM-kisat ovat Sveitsille 11. esiintyminen MM-lopputurnauksessa. Vaikka Sveitsi on ollut säännöllisesti kisoissa mukana, on matka tyssännyt parhaimmillaan puolivälieriin, joihin joukkue on selviytynyt kolmesti. Sveitsin päävalmentajana on kesästä 2014 asti toiminut bosnialainen Vladimir Petković, jonka alaisuudessa joukkue on nostanut tasoaan. MM-karsinnat sujuivat Sveitsiltä hienosti ja lohkovoitto karkasi vasta viimeisessä pelissä Portugalia vastaan. Jatkokarsinnassa Sveitsi kaatoi Pohjois-Irlannin kahden osaottelun yhteismaalein 1-0.

Sveitsillä on kokenut joukkue muutamilla nuorilla lupauksilla höystettynä, mutta avainpelaajat löytyvät edelleen enimmäkseen kokeneen kaartin puolelta. Ricardo Rodriguez siirtyi kuluneella kaudella AC Milaniin, mutta vastuu jäi vähäiseksi loukkaantumisten takia. Vasemmalla laitapuolustajalla on kuitenkin tärkeä rooli Sveitsin puolustuksessa ja erikoistilanteissa. Sveitsin nimekkäin pelaaja on Xherdan Shaqiri, joka edusti kuluneella kaudella Valioliigasta pudonnutta Stoke Cityä. Viime MM-kisoissa Hondurasia vastaan hattutempun iskeneeltä Shaqirilta vaaditaa samanlaisia otteita, mikäli Sveitsi haluaa edetä kisoissa alkulohkoa pidemmälle. Kolmas mainitsemisen arvoinen pelimies on 21-vuotias Schalkessa pelaava laituri Breel Embolo. Embolo on lupaavin sveitsiläinen alle 23-vuotias pelaaja.

Accuscoren analyysin mukaan Sveitsi on E-lohkon kolmanneksi vahvin joukkue ja pudotuspeleihin etenemisen todennäköisyys on noin 26%. Lohkovoiton mahdollisuus on vain marginaalinen 3%. Simulaatioissa Sveitsin todennäköisin pistemäärä on noin kolme pistettä.

Serbia

Serbia valmistautuu toiseen MM-lopputurnaukseensa nykyisessä valtiomuodossaan. Serbian karsinnat sujuivat loistavasti, kun joukkue voitti oman karsintalohkonsa kärsien vain yhden tappion ja paukuttaen 20 maalia kymmenessä pelissä. Karsinnoissa joukkuetta valmentanut Slavoljub Muslin ajautui kuitenkin maan jalkapalloliiton kanssa riitoihin ja hänet erotettiin tehtävästään. Muslinin valmennusryhmään kuulunut Mladen Krstajić nimitettiin uudeksi päävalmentajaksi. Mielenkiintoisen valinnasta tekee sen, että Serbian avauspeli Costa Ricaa vastaan on Krstajićin ensimmäinen virallinen ottelu päävalmentaja millään sarjatasolla. Melkoinen vastuu kokemattomalle valmentajalle, mistä Serbia pahimmassa tapauksessa joutuu maksamaan kovaa hintaa.

Serbialla on joukkueessaan useita tulevaisuuden lupauksia. Yhtenä heistä mainittakoon Fulhamissa lainalla Newcastlella pelannut hyökkääjä Aleksandar Mitrovic, joka on näyttänyt vahvoja otteita maajoukkueessa tehden karsinoissakin kuusi osumaa. Eniten jalkapallopiireissä puhetta herättää kuitenkin keskikenttämies Sergej Milinković-Savić, joka on kesän siirtoikkunan halutuimpia pelaajia. Lazion kirjoilla toistaiseksi olevan keskikenttäpelaajan markkina-arvo on yli 100 miljoonaa ja MM-kisoissa onnistuminen voi nostaa hinnan vielä tähtitieteellisemmäksi. Nuorten lupausten lisäksi joukkueesta löytyy kokemusta ja sen ruumiillistumana voidaan pitää laitapuolustaja Aleksandar Kolarovia, jolla on alla huikea kausi AS Roman riveissä.

Accuscoren analyysin mukaan Serbia on E-lohkon toiseksi vahvin joukkue edeten pudotuspeleihin 53% todennäköisyydellä ja lohkovoiton todennäköisyys on noin 11%. Simulaatioissa Serbian todennäköisin pistemäärä on neljä pistettä.

Costa Rica

Venäjän MM-kisat ovat Costa Ricalle viides esiintyminen MM-lopputurnauksessa. Neljä vuotta sitten Costa Rica järjesti kisojen suurimman yllätyksen voittamalla oman lohkonsa, jossa taakse jäivät niinkin vaatimattomat futismaat kuin Uruguay, Italia ja Englanti. Neljännesvälierässä kaatui vielä Kreikka ja puolivälierissä Hollanti eteni jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Neljässä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja nykyään joukkuetta valmentaa Costa Rican jalkapallolegenda Oscar Ramirez. Costa Rican karsinnat sujuivat hyvin, kun joukkue voitti oman lohkonsa kuuden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Panamaan.

Costa Rica operoi pääasiassa samalla rungolla kuin neljä vuotta sitten Brasilian MM-kisoissa ja joukkueen kiistaton tähtipelaaja on Real Madridiakin edustava maalivahti Keylor Navas, joka ansaitsi siirtonsa espanjalaisjättiläisen riveihin pääasiassa MM-kisaesitysten perusteella. Navasin tavoin suuren maailman tietoisuuteen Brasilian MM-kisoissa tullut Joel Cambpell on myös edelleen mukana. Vaikka kuluneet neljä vuotta on mennyt lukuisten loukkaantumisten ja Arsenalin lainapestien varjostamana, on miehellä silti potentiaalia nousta yhä maansa parhaaksi hyökkääjäksi.

Accuscoren analyysin mukaan Costa Rica on E-lohkon heikoin joukkue, mutta ero Sveitsiin on hyvin marginaalinen. Costa Rica etenee lohkosta jatkoon 25% todennäköisyydellä, lohkovoiton tapahtuessa noin 4% todennäköisyydellä. Simulaatioissa Costa Rican todennäköisin pistemäärä on kolme pistettä.

Simulaatiot

Niin Accuscoren simulaatioissa kuin Coolbetin kertoimissakin Brasilian suosikkiasema on kiistaton, mutta kolmen muun joukkueen mahdollisuuksia tarkastellessa alkaa hajontaa löytyä.

Coolbetin pudotuspeleihin etenemistä koskevissa kertoimissa Sveitsi on suosikin asemassa ennen Serbiaa, kun taas Accuscoren simulaatioissa Serbia on ylivoimainen suosikki sijoittautumaan toiseksi lohkossa lähes tasoissa oleviin Sveitsiin ja Costa Ricaan nähden.

Accuscoren analyysin mukaan Serbia etenee lohkosta jatkoon 53% todennäköisyydellä Coolbetin tarjotessa samasta tapahtumasta kertoimen 2.18 joka vastaa 45% todennäköisyysarvioita.

Coolbetin arvioiden mukaan myös Costa Rican mahdollisuudet ovat huomattavasti heikommat, kuin mitä Accuscoren simulaatioiden tulokset. Costa Rican jatkoon menolle Coolbet tarjoaa kertoimen 6.00, kun Accuscoren simulaatioissa Costa Rican jatkoon etenemisen kertoimen tulisi olla noin 4.00.

Marginaalista etua on tarjolla myös Brasilian lohkovoitosta kertoimella 1.25 (Accuscoren rajakerroin 1.23), Serbian lohkovoitosta kertoimella 10 (Accuscoren rajakerroin 9.15) ja Costa Rican lohkovoitosta kertoimella 30 (Accuscoren rajakerroin 25).

Tästä Coolbetin kertoimiin!

e

Osallistu ilmaiseen MM-veikkaukseen, palkintona Valioliiga-matka!!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here