Mixu joukkoineen valmis Georgian kaatoon

(c) Jussi Eskola
Kuva: Jussi Eskola

 

Huuhkajien seuraava haaste meneillään olevissa MM-karsinnoissa on edessä tiistaina, kun Suomi kohtaa vieraskentällä Georgian. A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelaisen mukaan perjantain Espanja-peli antoi vain lisää virtaa Huuhkajille.

Suomi-luotsi uhkuukin voitontahtoa Georgia-pelin alla.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että olemme siinä tilanteessa, että pelimme on hyvissä uomissa ja pelaajat tietävät roolinsa sekä tehtävänsä kentällä. Totta kai vaadimme itseltämme hyvää suoritusta, Mixu tuumaa.

Mixu myöntää, että Espanja-tappio painaa mielessä.

– Tietysti meitä harmittaa suunnattomasti, että niin mahtavan kotiyleisön edessä olympiastadionilla emme pystyneet luomaan tulosta kentällä. Peli oli pelillisesti parempi kuin Espanjassa, mutta tulos oli tietysti huonompi, vaikka siitä tietysti pelataan.

Samalla hän painottaa vastustajan vaarallisuutta.

– Uskon, että Suomessa ei ymmärretä kuinka vaikea paikka tämä on pelata ja kuinka hyviä pelaajia Georgialla on. Meidän täytyy ottaa tämä peli vakavissaan ja vain parhaalla pelillämme voimme saada täältä tuloksen.

Mixun muistuttaa, että Suomi lähtee rakentamaan taktiikkaansa sen mukaan, että Georgia ei lähde pelkästään puolustamaan pistettä.

– He haluavat varmasti voittaa. Me puolestaan haluamme syöttää palloa tehokkaasti, pitää palloa ja voittaa Georgia ehdottomasti. Tiedän meidän pystyvän siihen, kunhan teemme oikeita asioita, kunhan otamme kentällä oikeita positioita ja liikutamme palloa nopeasti.

Mixun mukaan elokuussa voitokkaasta pelattu Slovenia-peli osoitti tämän.

– Georgia tekee peleistä tahmeita sillä ryhmityksellä ja roolituksella, joilla he esimerkiksi Olympiastadionilla pelasivat tai nyt Ranskaa vastaan. Pelistä tulee mielenkiintoinen siinä mielessä, miten rohkeasti he lähtevät meitä vastaan hyökkäämään, kuinka otamme sen vastaan ja mitä teemme pallollisena. Odotan elävää ja mielenkiintoista ottelua.

– Haluan korostaa sitä, ettemme lähde huomenna hyökkäämään yltiöpäisesti, koska tiedämme Georgian vahvuuden, joka on hyökkäyspäässä. Heillä on nopeita ja hyviä 1vs1 -pelaajia, joten meidän täytyy pitää huoli siitä, että tasapainomme pysyy hyökätessä. Odotamme tosi vaikeaa ottelua.

Viime aikojen hyvät tulokset näkyvät Mixun mielestä pelaajien itseluottamuksessa.

– Itseluottamus pelaajien pääkopassa on ehdottomasti parempi, vaikka perjantaina hävisimmekin. Loimme silti maalintekopaikkoja huomattavasti enemmän kuin Espanjassa. Meillä on ollut paljon positiivisia pelejä ennen Espanja-peliä, missä onnistuimme niin kollektiivisesti kuin yksilötasolla. Tiedän, että pelaajat tykkäävät pelata rooleissa, joihin heidät on laitettu ja sen näkee myös kentällä. Siinä mielessä on hyvät lähtökohdat, mutta ei urheilussa tai jalkapallossa voi tuudittautua mihinkään. Pelaajan pitää kaivaa se itseluottamus kentällä aina uudestaan ja uudestaan, Mixu päättää.

Yle Fem näyttää ottelun suorana tänään 19.55 alkaen.