Laurikainen: ”Kaikki kunnia pojille”

(C) SPL / Jussi Eskola
Kuva: SPL/ Jussi Eskola

 

Pikkuhuuhkajat jatkoi maanantaina vahvaa EM-karsintaurakkaansa ottamalla pisteen Englannilta. Päävalmentaja Mika Laurikainen antoi kaiken kunnian suojattiensa taisteluilmeelle Tampereen illassa.

4459 katsojaa näki hienon ottelun

TSEKKAA TÄMÄ:

Suomi meni ottelussa johtoon Moshtagh Yaghoubin osumalla vartin kohdalla.

– Ensimmäinen puoliaika oli ehjää pelaamista. Englanti ei päässyt mihinkään. Me pääsimme kahteen, kolmeen vastahyökkäykseen. Laitalinkkimme joutuivat tekemään todella paljon töitä kotiin päin. Se verotti hieman. Mutta lähdimme terävästi, saimme hyviä erikoistilanteita ja kaikkea. Puoliaika oli mielestäni hyvin ehjä, päävalmentaja Laurikainen eritteli.

Englanti tuli tasoihin reilun tunnin kohdalla ja oli melko lähellä kääntää tilanteen myös edukseen. Vieraiden kapteenin ulosajo muodostui kuitenkin seuraavaksi kulminaatiopisteeksi, joka tasoitti ottelun loppua.

– Toisella puoliajalla meillä tuli ongelmia, kun he vaihtoivat linkkejä päittäin. Siitä tuli maalikin. Sekin hoitui loppua kohden ja tietysti myös ulosajon vuoksi.

Laurikainen kehui erityisesti koko joukkueen puolustuspelin onnistumista.

– Puolustuspelimme taisteluun oli todella tyytyväinen. Kaikki kunnia pojille, teimme mitä sovimme. Esimerkiksi Patrick O’Shaughnessyn laitapakkipelaaminen tänään Wilfried Zahaa vastaan oli erinomainen suoritus. Olen todella tyytyväinen.

Englanti avasi EM-karsintansa 1-0-voitolla Moldovasta, mutta oli ennen sitä ryöpyttänyt Skotlannin 6-0-lukemin. Laurikainen ei lähtenyt spekuloimaan olisiko muun muassa edellisen ikäluokan lopputurnaukseen edennyt Englanti sortunut aliarvioimaan Suomea.

– En millään usko, että he olisivat aliarvioineet. Kyseessä oli lohkon kärkimatsi johtajaa vastaan, vaikka pelattuna onkin vasta muutama ottelu. Me vain pelasimme tänään todella hyvin, luotsi päätti.

Suomi kohtaa seuraavaksi Moldovan vieraissa 15.10.

Palloliitto

Edellinen artikkeliWest Hamin ennätyshankinta sairastuvalle
Seuraava artikkeliMixu joukkoineen valmis Georgian kaatoon