Mies, joka myi itsensä – Ivor Broadisin tarina

Sveitsi 1954 Puoliaika

Yksi jalkapallohistorian erikoisimmista tarinoista kirjoitettiin toisen maailmansodan jälkeisessä Englannissa, kun nuoren Ivor Broadisin oli tehtävä kova ratkaisu pelastaakseen seuransa.

Vuonna 1922 syntynyt Broadis palveli lentokapteenina toisessa maailmansodassa. Sodan päätyttyä hän asettui asumaan Crosby-on-Edenin kylään, lähelle Carlislen kaupunkia. Broadis oli etevä jalkapalloilija ja käynyt sodan aikana Tottenham Hotspurin harjoituksissa, joten Carlisle United pestasi hänet pelaaja-managerikseen vain 23-vuotiaana.

Managerin päätös

Kolme vuotta myöhemmin seuran talous oli kuralla, joten Broadisin oli tehtävä kovia päätöksiä: paras pelaaja oli kaupattava. Ivorista tuli historian ainoa pelaaja-manageri, joka on myynyt itsensä toiseen joukkueeseen. Sunderland maksoi hänestä 18 tuhatta puntaa, mikä oli valtava summa siihen aikaan. Broadis pelasi seuraavat kuusi vuotta eri seuroissa, kunnes palasi takaisin Carlisleen.

TSEKKAA TÄMÄ:

Ivor Broadis pelasi lisäksi 14 ottelua Englannin maajoukkueessa edustaen heitä Sveitsin MM-kisoissa 1954. Kunnioitettavan 95 vuoden iässä hän on vanhin elossa oleva maajoukkuepelaaja.

Lisää Ivor Broadisista täällä.

Lisää jalkapallojuttuja täällä.

Edellinen artikkeliValioliiga alkaa 20 päivän päästä – TOP5 vahvistukset
Seuraava artikkeliKuka on Realin superteini Vinicius Junior?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän