Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien luotsina – uusi kolmikko liittyy valmennustiimiin

Joulukuussa 2016 Suomen maajoukkueen päävalmentajana aloittanut Markku Kanerva jatkaa tuoreen sopimuksen myötä pestissään vuoden 2024 loppuun saakka.

60-vuotias Markku Kanerva on tehnyt jatkosopimuksen Huuhkajien kanssa. Riven uusi sopimus sisältää syksyn UEFA Nations Leaguen lisäksi karsinnat vuoden 2026 MM-kisoihin ja mahdollisen MM-lopputurnauksen.

Huuhkajien valmennusryhmä uudistuu päävalmentajan jatkosopimuksen myötä. Jani HonkavaaraTeemu Tainio ja Tim Sparv liittyvät joukkueeseen uusina valmentajina. Sparvin roolina on lisäksi toimia yhteyshenkilönä pelaajiston ja valmennuksen välillä, Players’ manager -nimikkeellä.

Huuhkajien pelillinen ja tuloksellinen käyrä on näyttänyt viime vuosina alaspäin, ja päävalmentajan vaihtoa on vaadittu jopa varsin laajalti. Palloliitto kartoitti sekä kotimaisia että ulkomaisia vaihtoehtoja, mutta lopulta Kanerva oli sopivin valinta.

Palloliitossa on kevään aikana tunnistettu ja analysoitu Huuhkajien pelillinen muutostarve. Puheenjohtaja Ari Lahti kertoo, että tilannetta on kartoitettu laaja-alaisesti.

”Kanerva on Huuhkajien menestynein päävalmentaja kautta aikojen. Se on fakta, jota päätöksenteossa ei voida eikä haluta ohittaa. Huuhkajat on Kanervan johdolla suorittanut yli odotusten suhteessa omaan ja vastustajan tasoon nähden, mikä oli merkittävä tekijä jatkosopimuksen solmimisessa”, Lahti taustoittaa Palloliiton sivuilla.

Markku Kanerva jatkaa

Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

— —
LUE MYÖS: EM-kisojen koko otteluohjelma 2024 – näin pelataan Saksassa 14.6.–14.7.

Edellinen artikkeliEM-kisat: Romania – Ukraina 17.6.
Seuraava artikkeliEM-kisat: Belgia – Slovakia 17.6

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän