EM-kisat: Belgia – Slovakia 17.6

EM-finaali
EM-finaali

Belgia ja Slovakia aloittavat kisaurakkansa maanantai-iltana klo 19.00 alkavassa ottelussa.

Belgia – Slovakia 17.6. klo 19.00

E-lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki Belgia saa vastaansa lohkon toisesta jatkopaikasta kamppailevan Slovakian. Molemmat joukkueet suorittavat EM-karsintansa varsin mallikelpoisesti ja varsinkin Belgian tappioton saldo sekä maaliero 22:4 ovat kovia lukemia. Myös Slovakia pelasi hienot karsinnat häviten ainoastaan kahdesti Portugalille. Materiaalietu on tämänpäivän kotijoukkueelle valtava, vaikka Belgian kohdalla herää myös kysymyksiä varsinkin puolustuksen suhteen. Ennen kisoja loukkaantunut Thomas Meunier on iso poissaolo jo ennalta hieman köykäiseen puolustukseen. Belgialla löytyy kokoonpanosta aivan maailman eliittiin kuuluvia pelaajia mm. Kevin de Bruyne. Belgia kykenee maalintekoon laajalta rintamalta ja se tulee testamaan Slovakian varsin hyvin toiminutta puolustusta tänään todenteolla. Romelu Lukaku, Jeremy Doku ja Leandro Trossard ovat kaikki maalintekoon kykeneviä pelaajia.

Slovakia lähtee kisoihin altavastaajan asemasta, mutta taistelee tosissaan jatkopaikasta Ukrainan sekä Romanian kanssa. Belgia lienee liian kova pala purtavaksi, mutta täysin ilmaiseksi ei Slovakia nahkaansa myy edes Belgiaa vastaan. Joukkue lepää paljon koko joukkuee kollektiiviseen pelitapaan, joka tuotti myös hienoa tulosta em-karsinnoissa. Maalinteko lienee suurin kysymysmerkki, sillä EM-karsinnoissa paras maalintekijä oli kolmella osumallaan Lukas Haraslin. Vertailun vuoksi Romelu Lukaku painoi 14 maalia, joten ero on todella suuri.

Vetovihjeet otteluun

Belgia & ottelussa yli 1.5 maalia (@1.76 Coolbet)

Belgia lähtee myllyttämään Slovakian puolustusta kunnolla ja pystyy tekemään tarvittavat maalit ottelun voittaakseen. Materiaalietu on valtava ja Belgialle ei tästä ottelusta riitä kuin voitto sekä hyvä startti EM-kisoihin. Kevin de Bruynen ja kumppaneiden avulla Slovakia kaatuu tänään avauspelissä.

Edellinen artikkeliMarkku Kanerva jatkaa Huuhkajien luotsina – uusi kolmikko liittyy valmennustiimiin
Seuraava artikkeliVideo: Slovakian puolustaja Dávid Hancko otti uskomattoman Gamesaverin maaliviivalta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän