Brittiseura estää Marcus Forssin osallistumisen Minihuuhkajien EM-kotikisoihin

Marcus Forss of Brentford FC during Friendly match between Brentford B against Manchester United at Griffin Park stadium, Brentford England on 20 March 2018 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto via Getty Images)

Suomen alle 19-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Marcus Forss ei pääse osallistumaan EM-kotikisoihin. 

Palloliitto tiedotti tiistaina, että Minihuuhkajien runkopelaajiin kuuluva Marcus Forss (kuvassa oikealla) ei ole mukana ensi viikolla alkavassa U19-poikien EM-kotiturnauksessa, sillä hänen seuransa Brentford FC estää pelaamisen.

19-vuotias Forss pelaa englantilaisen Brentfordin reserveissä. Seurajoukkueiden ei ole pakko päästää pelaajiaan nuorten maaotteluihin tai edes arvoturnauksiin, ja Brentford käyttää nyt tätä oikeuttaan.

”Brentford ilmoitti meille kesäkuun puolessavälissä, että he eivät halua päästää Marcusta tähän turnaukseen. Olemme saaneet vahvistuksen säännölle UEFA:sta ja olemme myös keskustelleet Englannin liiton teknisen johtajan Dan Ashworthin kanssa heidän vastaavista tapauksista”, pelaajakehityspäällikkö Hannu Tihinen kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Liiton mukaan ennakkoon oli sovittu, että Forss ei ole mukana Suomen kahdella viimeisellä leirillä, vaan osallistuu Brentfordin edustuksen kauteen valmistavalle leirille.

”Yritimme räätälöidä paketin, jossa Marcus menettäisi heidän pre-seasonistaan mahdollisimman vähän, ja että hänen lähtökohtansa pelata edustusjoukkueessa tulevalla kaudella olisivat mahdollisimman hyvät. Viimeisimmän ehdotuksen mukaan Marcus olisi ollut heidän seuratoiminnastaan poissa viikon ja menettänyt yhden harjoitusottelun, Tihinen sanoo.

Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Brentford ei kuitenkaan suostunut lopulta luovuttamaan Forssia maajoukkueeseen edes viikoksi.

Alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan Vaasassa ja Seinäjoella 16.–29. heinäkuuta. Suomen lopullinen joukkue turnaukseen julkaistaan perjantaina.

Marcus Forss ei pääse EM-kotikisoihin

Jos twiitti ei jostain syystä näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Lisää suomalaisuutisia löydät TÄÄLTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here