Maltillista kokeilua Saksan suuntaan

Maanantai ja uusi viikko! Miettikääpä silmäpussit polvitaipeissa sitä. Itse olen tänään miettinyt pääasiassa saksalaisia futisejakulaatioita, joiden toivon kipittävän kotiin ilman sen kummempia väliliikkeitä.

Bochum – HSV

Kylläpä kyllä… vaikka HSV rimpuilee mukana Saksan 2.Bundesliigan nousutaistossa, ei riplailu ole vieraissa luistanut alkuunkaan. Elokuun lopun jälkeen ei vierasvoittoa ole sarjassa tullut, ja matsit ovat olleet välillä sekä maalipaikkojen että lopputulosten valossa melkoisen mielenkiintoista pällisteltävää.

HSV on voittanut kauden 10 vieraspelistään ainoastaan kaksi, kun taas tänään joukkuetta isännöivä Bochum on hävinnyt kauden 10 kotipelistään ainoastaan yhden. HSV on materiaaliltaan Bochumia tasokkaampi ryhmä, mutta varsinkin vieraissa on ryhmällä suuria vaikeuksia saada pelaajistaan kaikkia tehoja irti.

Molemmat joukkueet ovat olleet sangen tasapeliherkkiä, enkä pistejaosta tänäänkään yllättyisi. Vaikka HSV tosissaan sarjanousua tavoitteleekin, saattaa unelma kaatua heikkoon vieraspelaamiseen, jota ajoittainen heikko tuurikin on vaikeittanut. Joukkueen vire on ollut ennen joulutaukoa heikohko, mutta sarjatauon jälkeiset ensimmäiset otteet ovat olleet aavistuksen lupaavampia.

Bochum on ollut pitkin kautta kotinurmellaan maalimäärällisesti sarjan tehokkaimpia joukkueita. Toisaalta, myös oma reppu on heilunut kotiotteluissa kiitettävään tahtiin, mikä on antanut yleisölle melkoista Hawaiji-palloseurattavaa. Bochumin ja HSV:n välisissä myräköissä ei ole viime vuosina maaleilla juhlittu, mutta tänään odotan näkeväni aavistuksen maalirikkaamman taiston. Kummallakaan ryhmällä ei liian merkittäviä poissaoloja näytä olevan, joten nurmelle kirmaa illalla kasa iskukykyisiä ukkoja.

Pelivalinta

Bochumin ja HSV:n väliseen mittelöön tarjottava kohde 1X + BTTS kertoimella 2,80 kiinnostaa sen verran, että valintaan kiinni tartun. Toki riskikkyyttä nostaa vaatimus kahden ehdon täyttymisestä, mutta näinpä päätän tänään mennä. Bochumin tämän kauden 10 kotiottelusta kahdeksan on täyttänyt kyseisen vedon vaatimukset, HSV:n 10 vieraspelistä seitsemän on päättynyt ’1X + BTTS’ -lopputulemaan.

Sonnenhof Grossaspach – Wurzburger Kickers

Mitä päivän toiseen valintaani tulee, olen saanut eräältä saksalaiselta vetoheilurilta tietoa, jonka mukaan Grossaspach ei välttämättä olisi vallitsevalla kertoimella tänään kovinkaan huono vaihtoehto.

Sinällään vaatimattomasti Saksan 3.Bundesliigassa kotonaan esiintynyt ja sarjapaikastaan rakennekynsin taisteleva Sonnenhof Grossaspach ansaitsisi kenties kokeilua muutenkin, onhan napsun verran laadukkaamman Würzburger Kickersin meno ollut viime aikoina perinteisen ailahtelevaa. Kickersin ykkösmaalinsylkijän Luca Pfeifferin pelikielto nostaa pelattavuutta aavistuksen entisestään. Kotietu on aina kotietu, vaikkei isäntäryhmä oikein ole osannut kotietuaan kauden aikana hyödyksi käyttää.

Sonnenhof Grossaspach on osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi Kickersille; syksyllä Sonnenhofin pojat kävivät nappaamassa vieraista makoisan 0-3 voiton. Mikä lienee vedon kannalta makoisinta, Grossaspach on vaihtanut joulutauon aikana valmentajaa, mikä näkyi tasatuloksesta huolimatta raporttien mukaan pirteänä esiintymisenä Kaiserslauternia vastaan vieraissa. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi joukkueelta ovat illan koitoksesta sivussa puolustaja Gipson sekä hyökkääjä Brunker. Ryhmän onneksi hyökkääjä Vlachodimos on täydessä iskussa.

Pelivalinta

Kotietu, viime aikojen keskinäiset kohtaamiset, uuden valmentajan mukanaan tuoma piristysruiske, vieraiden merkittävä hyökkäyspään poissaolo… kylläpä kyllä, Sonnenhof Grossaspach Draw no bet kertoimella 2,70 kelpaa vallitsevassa tilanteessa meikäläisen lirpakkeelle. Oma yhteyshenkilöni näkee kertoimessa ilmaa muutaman kymmenyksen verran, joten paskaakos siinä sitten.

Sellaista. Nyt pohkeita veistelemään peckdeckiin. Muistakaa liukarit ja venyttely.

Lisää saksalaisia kertoimia tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here