Lionel Messille historiallinen kuudes Ballon d’Or – ohitti Cristiano Ronaldon

Lionel Messille satoi jälleen ansaittua kunniaa, kun hän pokkasi maanantaina huikean uransa kuudennen Ballon d’Orin.

Argentiinalaissupertähti ohitti maanantaisella palkinnollaan kultaisten pallojen lukumäärässä Juventusta edustavan Cristiano Ronaldon, jolta kyseisiä pystejä löytyy viisi kappaletta. Aiemmin Messi on voittanut Ballon d’Orin vuosina 2009, 2010, 2011, 2012 ja 2015.

– Tämä oli todellakin erilainen heti, sillä saan elää tämän perheeni ja lasteni kanssa, Messi tunnelmoi tuoreena voittajana.

Palkinnon Messille ojensi Real Madridin kroatilaisvelho Luka Modric, joka voitti palkinnon viime vuonna, katkaisten samalla Ronaldon ja Messin kymmenen vuotta kestäneen valtakauden. Tänä vuonna Modric ei ollut lainkaan ehdolla palkinnon saajaksi.

– Siitä on nyt 10 vuotta, kun voitin ensimmäisen kultaisen pallon täällä Pariisissa. Muistan, kun tulin tänne kolmen veljeni kanssa. Olin vasta 22-vuotias enkä voinut uskos sitä, Messi tunnelmoi.

Kun Messin viime kautta tutkii, voidaan palkintoa pitää vähintäänkin ansaittuna: hän johdatti Barcelonan jälleen La Ligan mestaruuteen, voittaen samalla sekä Espanjan pääsarjan että Mestarien liigan maalikuninkuudet. Kaikkiaan 32-vuotias argentiinalainen pelasi viime kaudella 50 ottelua, joissa syntyi 51 maalia ja 22 maalisyöttöä.

Tämän vuoden äänestyksessä toiseksi ylsi Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk, joka valittiin jo aiemmin Uefan vuoden pelaajaksi. Ballon d’Or -äänestyksessä toiseksi jääminen ei harmittanut van Dijkiä, vaan hän jakoi rehdisti tunnustusta Messille, huomioiden samalla myös Ronaldon.

– Tämä vuosi on ollut mahtava. Mutta maailmassa on pari pelaajaa, jotka ovat täysin poikkeuksellisia ja heidän hyvyyttään täytyy kunnioittaa, van Dijk sanoi.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa jaettu naisten Ballon d’Or matkasi tänä vuonna Seattle Reiginiä edustavalle Megan Rapinoelle. 34-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä voitti MM-kultaa kotimaansa paidassa, voittaen samalla kisojen maalipörssin. Samalla hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lionel Messille historiallinen kuudes Ballon d’Or

https://twitter.com/moodewji/status/1201728962558398466

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän