Saksan Bundesliigassa nähtiin hienoa Fair play -henkeä, kun Dortmundin maalivahti Roman Bürki päästi Lars Benderin rankkarin taakseen.

Dortmund kaatoi kotikentällään Lukas Hradeckyn edustaman Bayer Leverkusenin numeroin 3-1 (1-0) Bundesliigan päätöskierroksella viikonloppuna.

Erling Braut Haaland osui kahdesti Marco Reus kertaalleen Dortmundille. Bayer Leverkusen sai tehtyä kavennuksen 89. minuutilla – ja tuo kavennusosuma oli kaunis päätös yhdelle jalkapallouralle.

Vuodesta 2009 saakka Leverkusenissa pelannut puolustavan roolin pelaaja Lars Bender vaihdettiin kaksoisveljensä Svenin tilalle kentälle 89. minuutilla, ja mies pääsi heti vetämään rangaistuspotkua uransa viimeisessä ottelussa. 32-vuotias Bender on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista urallaan. Kaksoisveli Sven Bender on pelannut Leverkusenissa vuodesta 2017, ja myös hän lopettaa uransa.

Dortmundin 30-vuotias sveitsiläismaalivahti Roman Bürki osoitti hienoa urheiluhenkeä, eikä edes yrittänyt torjua Benderin rankkaria. Heti maalin jälkeen Bürki meni halaamaan Benderiä.

Lars Benderin uran viimeinen maali

— —
KATSO MYÖS: Jalkapallon EM-kisojen 2021 otteluohjelma – Yle näyttää kaikki matsit