Legendaarinen Edgar Davids täyttää vuosia – video upeasta vaparimaalista

Edgar Davids muistetaan paitsi niistä kuuluisista laseistaan, myös tinkimättömästä työstään keskikentän pohjalla sekä huippuseurajoukkueissa että Hollannin maajoukkueessa.

Davidsin menestyksekäs ura alkoi monen muun hollantilaistähden tapaan Ajaxista, jossa hän nosteli muun muassa Mestarien liigan voittopokaalia yhdessä Jari Litmasen kanssa.

Ajaxista tie vei Italian kentille, jossa hän viihtyi kahdeksan vuoden ajan – aluksi kaksi kautta AC Milanissa ja sitten Juventuksessa. Vanhan rouvan riveissä Davidsille satoi menestystä, sillä Torinon ylpeys juhli kolmesti Serie A:n voittoa. Tämän lisäksi surinamilaissyntyinen keskikenttäpelaaja on edustanut Barcelonaa, Interiä, Tottenhamia, Crystal Palacea sekä Englannin kakkosliigan Barnet FC:tä, jossa hän toimi pelaaja-valmentajana.

Monelle tulee ensimmäisenä Davidsista mieleen lasit, jotka päässä hän pelasi. Yleensä väritykseltään oranssit lasit auttoivat hänen silmäsairautensa viherkaihin kanssa. Lisäksi hänen ärhäkät otteet eivät jääneet vain pelikentälle, vaan myös kieli oli terävää kentän ulkopuolellakin. Tästä syystä hän sai lempinimekseen ”Pitbull.”

Syntymäpäiväonnittelut tänään tiistaina 45 vuotta täyttävälle Edgar Davidsille!

Davids laukoo kauniin kanuunan Ajaxin paidassa

Lisää videoita katsottavissa TÄÄLTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän