Lazion ja Atalantan kohtaamisessa viihdytään

Atalantassa pelaava Duvan Zapata on paukuttanut kahdella edellisellä kaudella Serie A:ssa yhteensä 41 osumaa.

Stadio Olimpicolla rytisee lauantaina, kun kaksi Serie A:n viihdytysvastaavaa mittailee pissavehkeitään sarjan kärkipään mittelössä. 

Lazio – Atalanta

Tämän kauden Serie A:ssa runsasmaalisimpia bileitä viettänyt Lazio vastaanottaa kotinurmelleen Atalantan ryhmän, jonka pelityyli ei sinällään liikoja esittelyjä enää tässä vaiheessa kaipaile. Lazion kotiotteluissa on syljetty kuluvalla kaudella maaleja keskimäärin 4,4 kappaletta per peli, ja kun Atalantan vastaava vieraskeskiarvokaan (3,4) ei yllätä, on väännöstä lupa odottaa maalirikasta. 

Lazio pelasi viikolla cup-koitoksen Udinesea vastaan, joten lähtökohtaisesti laadukkaampi Atalanta saa tilanteesta myös pientä rasitusetua. Fiorentinalaiskärki Dusan Vlahovicin kanssa sarjan maalikuninkuutta tällä hetkellä jakava Ciro Immobile tullaan jälleen näkemään Lazion avauksessa puolittaisen cup-lepuutuksen jälkeen, ellei mitään ihmeitä viime metreillä tapahdu. Sarrin osasto ei pääse otteluun täysin ehjällä kokoonpanolla, kun runkopelaajista poissaolollaan loistavat keskikenttäveivari Danilo Cataldi, puolustaja Francesco Acerbi sekä hyökkäyspään ikioma Pedro.

Atalanta selviytyi joulukuun otteluruuhkastaan vaihtelevasti, mutta nyt takin sisältä löytyy varmasti enemmän puhtia, kun joukkue on saanut levätä ja treenata ilman matsipyörremyrskyjä. Duvan Zapatan loukkaantuminen syö hieman hyökkäystehoja, mutta tokihan yläkerrasta viimeistelytaitoa löytyy. Gasperini odottelee varmasti kieli pitkällä Josip Ilicicin ja Ruslan Malinovskyin pelikuntoisuutta – nähtäväksi jää, ovatko kikkailijat iskussa lauantaina.

Pelivalinta

En pysty kyseisten ryhmien tapauksessa sivuuttamaan over-vaihtoehtoa. Lazion kotiesiintymiset ovat olleet sangen vallattomia, eikä laadukkaampi Atalanta jää Zapatan poissaolosta huolimatta sinkoilussa kakkoseksi. 

Iskin sisään valinnan yli 3 maalia kertoimella 1,92 – panostasoksi valitsin 3/5-nähnäimen. Kirjoitushetkellä o3-valinta on ottanut jostain syystä nousua lukemaan 2,03, ja sepä luonnollisesti kelpaa allekirjoittaneelle entistäkin paremmin. Itse asiassa kaikki lukeman 1,80 ylittävä kelpaa.

Muuta huomioitavaa

Viikonloppu tarjoaa tukun mielenkiintoisia matseja, kun esimerkiksi Watford ja kiistatta heikosti esiintynyt Norwich kohtaavat Valioliigassa todellisessa kuuden pisteen myräkässä, ja Levante haastaa Espanjassa Cadizia vastaavassa tilanteessa. Joukkueilla ei sarjatilanteiden valossa ole varaa tappioon, ja kun ei tasapelikään oikein lämmitä pakaralihaksia, nousee ottelujen maaliodottama normaalia korkeammaksi. Asiasta lisää sivullani. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän