”Kuningas Midas” pelastamaan Meksikon MM-unelman

Victor Manuel Vucetich on Meksikon maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Victor Vucetich valmensi Monterreyta vuoden 2012 seurajoukkueiden MM-turnauksessa. Kuva: EPA / Kiyoshi Ota

 

Jalkapallon MM-karsinnoissa tappiokierteeseen ajautunut Meksiko nimitti uudeksi päävalmentajakseen Victor Manuel Vucetichin. Edellinen luotsi Jose Manuel de la Torre sai kenkää lauantaina joukkueen hävittyä Hondurasille kotonaan.

Honduras-tappiota seurasi 0-2 vierastappio Yhdysvalloille, jonka aikana valmennusvastuussa oli väliaikaisesti Luis Fernando Tena.

58-vuotias Vucetich tunnetaan kotimaassaan lempinimellä ”Kuningas Midas”, jonka hän on saanut saavutettuaan valmentajana 13 Meksikon mestaruutta. Kunigas Midas on jäänyt kreikkalaisessa mytologiassa elämään hallitsijana, jonka kosketuksesta kaikki muuttui kullaksi.

Tuoreen Meksikon päävalmentajan mukaan joukkueella ei ole enää varaa virheisiin, kun se kohtaa ratkaisevissa otteluissa lokakuussa Panaman ja Costa Rican.

Pohjois- ja Keski-Amerikan, sekä Karibian alueen ratkaisevan karsinnan kolme parasta pääsee suoraan vuoden 2014 MM-turnaukseen ja neljäs karsii paikasta Oseanian lohkon voittanutta Uutta-Seelantia vastaan. Meksiko on tällä hetkellä viidentenä, kun otteluita on jäljellä kaksi.

YLE

Edellinen artikkeliLehkosuo laittoi Hongan mielikuvaharjoituksiin
Seuraava artikkeli100 miljoonan mies debytoi Real Madridissa laitapakkina?