Lehkosuo laittoi Hongan mielikuvaharjoituksiin

Kuva: SPL/ Jussi Eskola

Mestaruudesta tiukasti taisteleva FC Honka kokoontui koko joukkueen voimin ensi kertaa reiluun viikkoon harjoituksiin torstaina. U21-maajoukkuepelaajat olivat jälleen mukana ja A-maajoukkuetehtävissä ollut päävalmentaja Mika Lehkosuo niin ikään.

Ajatukset espoolaisleirissä on siirretty jo kokonaan perjantain edessä olevaan kotipeliin RoPSia vastaan.

– RoPS ei missään nimessä ole helppo vastus. Sarja on tasainen ja kaikki pelit ovat kovia, Lehkosuo muistuttaa MTV3.fin haastattelussa.

– Katsoimme nyt palaverissa muutamia asioita, joissa RoPS on vahva hyökkäyssuuntaan. Puolustuksessa on ehkä muutamia heikkouksia, joihin pyrimme iskemään – niitä sen enempää ennakkoon erittelemättä. Erikoistilanteet ovat myös tärkeässä roolissa molemmissa päissä.

Lehkosuo näkee suurimpana haasteena perjantaita ajatellen sen, että kaikki pelaajat ovat valmiina peliin – ja nimenomaan Hongan peliin.

– Maajoukkuetehtävien takia meillä on käytännössä nyt vain yksi päivä aikaa valmistautua taktisesti perjantain otteluun. Nyt lähdetään pienen tauon jälkeen hakemaan hyvää virettä ja ennen kaikkea miettimään sitä, miten Honka pelaa, Lehkosuo painottaa.

– 21-vuotiaissa roolitukset ovat vähän toiset kuin meillä ja maajoukkuetehtävien takia harjoituksissa on aika paljon vedetty pienpelejä. Siinä on pelaajille sellainen vuorokauden selkeä mielikuvaharjoitus: Miten Honka pelaa ja miten pelataan 11 vastaan 11 – niihin pitää päästä kiinni. Sekä lisämausteena sitten sisäistettäväksi vielä se miten RoPS pelaa.

Hongan ja RoPSin välinen Veikkausliigaottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan perjantaina kello 18.30.

MTV3