Yllättäjät Kroatia ja Englanti taistelevat toisesta MM-finaalipaikasta

Keskiviikkona jaossa on toinen paikka MM-finaaliin. Kroatialla ja Englannilla on molemmilla mainio paikka saavuttaa jotakin suurta.

Englanti on tunnettu MM-turnauksissa ikuisna häviäjänä, sillä sen ainoa mestaruus on vuodelta 1966. Nyt Englanti on kuitenkin saavuttanut kisoissa jo paljon. Maa on mukana MM-välierissä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1990. Kolumbiaa vastaan Englanti onnistui voittamaan rangaistuspotkukisan ensimmäisen kerran maan MM-historiassa.

Englannin tie Venäjän MM-kisoissa on toisaalta ollut kohtuullisen helppo. Lohkovaiheen kakkossijan jälkeen se on kohdannut Kolumbian sekä Ruotsin ja nyt vastassa on Kroatia. Lohkovoitolla vastustajina olisi ollut Brasilian ja Ranskan kaltaisia jalkapallon suurmaita.

Suotuisasta kaaviosta huolimatta Englanti ei ole välierissä sattumalta. Joukkue on nuori ja nälkäinen, mutta myös yhtenäinen ja vahva monella osa-alueella. Maalivahti Jordan Pickford on noussut sankariksi monessa ottelussa hienoilla torjunnoillaan. Kapteeni Harry Kane on löytänyt oivan maalivireen ja taistelee tosissaan kisojen maalikuninkuudesta.

Päävalmentaja Gareth Southgatelta ei ennen kisoja odotettu suuria, mutta hän on saanut Englannin pelaamaan hurmoksessa, joka on tarttunut myös kannattajiin. ”Football is coming home” -lausahdus elää jo täysin omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa. Mikäli Englanti kykenee voittamaan Kroatian, on sillä kuitenkin vielä yksi valtava este kiivettävänään siihen, että englantilaisfanit pääsisivät juhlimaan mestaruutta.

Kroatia selvittänyt jo kaksi peräkkäistä pilkkukisaa

Kroatia on ollut näin pitkällä MM-turnauksessa vain kerran, kun se voitti pronssia vuonna 1998. Tuo on tähän mennessä maan paras saavutus MM-tasolla ja ollut omalla tavallaan myös taakka seuraaville sukupolville, sillä joukkue ei ole mitalin jälkeen päässyt MM-kisoissa ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Nyt Kroatialla on jalkeilla vahva joukkue, ja etenkin keskikenttä vilisee tähtipelaajia. Kapteeni Luka Modric on johdattanut joukkojaan väkevästi, ja yhdessä Ivan Rakiticin kanssa myös tulosta on syntynyt. Ennen kisoja puhuttiin paljon Kroatian joukkueen keskinäisistä ristiriidoista, mutta ainakin vielä joukkue on pelannut varsin yhtenäisesti.

Venäjän turnauksessa Kroatian tie välieriin ei ole ollut samalla tavalla siloiteltu kuin Englannilla. Kroatian alkulohko oli kenties koko kisojen hankalin, mutta maa onnistui silti voittamaan lohkonsa puhtaalla pelillä. Lohkovaiheen kruununa oli komea 3–0-voitto Argentiinasta.

Pudotuspeleissä Kroatia on joutunut jo kahdesti ylitöihin, kun ottelut sekä Tanskaa että kisaisäntä Venäjää vastaan venyivät aina rangaistuspotkukilpailuun asti. Englannilla on siis hienoinen etu puolellaan, sillä Kroatia on joutunut huhkimaan huomattavasti enemmän edellisissä otteluissa. Välieräkohtaamisesta on odotettavissa hyvin tasainen, joten pienilläkin asioilla voi olla ratkaiseva vaikutus lopputulokseen.

Keskiviikon MM-välierä:

Ke 11.7. klo 21.00: Kroatia–Englanti

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet kirjoitushetkellä:

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here