Jonatan Johansson on TPS:n uusi päävalmentaja!

jonatan johansson puoliaika

Suomalainen jalkapallolegenda Jonatan Johanssonin on Veikkausliigan sarjajumbona majailevan TPS:n uusi päävalmentaja.

TPS ja 44-vuotias Johansson ovat solmineet 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen. Johansson on eräs Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä jalkapalloilijoista, joka siirtyi pelikentiltä valmennustehtäviin vuonna 2012.

TPS tiedotti aiemmin perjantaina erottaneensa päävalmentajansa Tommi Pikkaraisen. TPS:n edustusjoukkueet muut valmentajat, kakkosvalmentaja Joonas Laurikainen, maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen ja fysiikkavalmentaja Simone Lucchesi, jatkavat kukin edelleen tehtävissään. Turkulaisjoukkue on hävinnyt kaikki neljä alkukauden otteluaan.

Johansson aloitti oman valmennusuransa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa kesällä 2012. Johansson sai samana vuonna vastuulleen Motherwellin U20-ikäluokan joukkueen, jossa hän valmensi vuodet 2012-15. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä hän oli mukana 2016-17. Kaudella 2017-18 Johansson toimi Glasgow Rangersin apuvalmentajana sekä kaudella 2018-19 Greenock Mortonin päävalmentajana.

”Minulle on suuri kunnia, kun saan palata takaisin minulle tärkeään seuraan, nyt jo kolmatta kertaa. Sain aikanani nuorena pelaajana vastuuta ja mahdollisuuden lähteä myös ulkomaille. Tulen Turkuun viikonloppuna, tutustun joukkueeseen sekä taustoihin ja sen jälkeen alkaa päivittäinen työ TPS:n eteen, Johansson kertoo seuran nettisivuilla.

Johansson on alun perin paraislaisen PIF:n kasvatti, josta hän siirtyi TPS:n liigajoukkueeseen kaudella 1995. Vuonna 1997 Johansson siirtyi Viron Meistriliigan Floraan, josta matka jatkui vielä samana vuonna Glasgow Rangersiin

Kesällä 2000 Johansson siirtyi Skotlannista Englannin Valioliigan Charlton Athleticiin. Johansson pelasi Englannin Valioliigassa kaikkiaan 148 ottelua ja viimeisteli niissä 27 maalia. Hieno kansainvälinen pelaajaura jatkui sen jälkeenkin vielä Norwich Cityssä, Ruotsin Malmössä sekä Skotlannin Hibernianissa ja St. Johnstonessa.

Johansson kuului Suomen A-maajoukkueen vakiomiehistöön vuosina 1996-2010. Hän pelasi neljissä MM- ja kolmissa EM-karsinnoissa.

Lähde: TPS

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here