TPS:n 27-vuotias Albijon Muzaci teki hienoa työtä ja pääsi viimeistelemään helpon maalin Ykkösliigassa Turussa.

TPS kaatoi JIPPOn numeroin 2-0 (0-0) Ykkösliigassa lauantaina. Samalla joensuulainen sarjanousija kärsi vasta ensimmäisen tappionsa.

Mehdi Hetemaj laukoi voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman 77. minuutilla. Pallo livahti hieman helpohkosti JIPPO-maalivahti Pyry Piiraiselle. Ja toisessakin maalissa Piirainen oli isosti näkyvissä, kun Albijon Muzaci riisti pallon ja laittoi tyjiin loppunumeroiksi 2-0.

10 joukkueen Ykkösliigan kärjessä jatkaa KTP (10 ottelua, 25 pistettä) ja JIPPO on edelleen toisena (10 ottelua, 21 pistettä). FF Jaro on kolmantena (10 ottelua, 19 pistettä) ja TPS neljäntenä (10 ottelua, 19 pistettä).

Ykkösliigan ottelut

La 8.6. TPS – JIPPO 2-0
La 8.6. SalPa – KTP 2-2

Albijon Muzaci saa lahjamaalin

Mehdi Hetemaj laukoo vaparin sisään

— —

Ykkösliigassa (entinen Ykkönen) pelaa kaudella 2024 kymmenen joukkuetta. Ensin pelataan kaksinkertainen sarja (18 ottelua per joukkue). Tämän jälkeen pelataan kolmas kierros niin, että kaksinkertaisen sarjan viisi parasta joukkuetta saa viisi kotiottelua. Viisi muuta joukkuetta saavat neljä kotiottelua.

Ykkösliigassa pelataan siis 27 ottelua, jonka päätteeksi Voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut etenee Veikkausliigan karsintaan (kaksiosainen karsinta Veikkausliigassa 11. sijoittunutta vastaan).

Yhdeksänneksi (eli toiseksi viimeiseksi) sijoittunut joukkue karsii Ykkösliigan paikastaan (kaksiosainen karsinta Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan). Sijalle 10 eli viimeiseksi sijoittunut joukkue putoaa suoraan Ykköseen.

Edellinen artikkeliVideo: HJK:n lainapelaaja Luke Plange painoi hattutempun 15 minuutissa SJK:n verkkoon
Seuraava artikkeliVideo: Miroslav Klosen mahtava Fair Play -teko – kertoo erotuomarille tehneensä maalin kädellään