Jättiläisten kompurointi jatkuu – Venäjä pudotti sensaatiomaisesti Espanjan

Ennakkosuosikkien kompurointi jatkui, kun Venäjä tarjosi shokkihoitoa Espanjalle, voittamalla sen rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Suvereenina ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Espanja sai neljännesvälieräotteluun kaipaansa alun, kun se siirtyi jo 12. minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Itse maali oli jokseenkin onnekas, sillä Marco Asension lähettämä tarkka keskitys kimposi sisään Venäjän konkaripuolustaja Sergey Ignashevichin jalasta. Arvokasta työtä maalin syntymisen kannalta teki myös Espanjan kapteeni Sergio Ramos, joka paini takatolpalla vahvasti Ignashevichin kanssa.

Avausmaalin jälkeen Espanja otti pelin haltuun sille ominaiseen tyyliin, halliten palloa lyhytsyöttöpelillä ja prässäten korkealta. Venäjä sen sijaan tiedosti asemansa ja tyytyi lähinnä puolustamaan ja hakemaan teräviä vastaiskuja. Vastaiskuissa tärkein pelaaja oli jättiläismäinen hyökkääjä Artem Dzyuba, joka on voittanut eniten pääpalloja koko kisoissa.

40. minuutin kohdalla ottelu sai odottamattoman käänteen, kun pallo vietiin pilkulle Gerard Piquen hölmön käsivirheen jälkeen. Pallon taakse asettunut Dzyuba ei epäröinyt, vaan sijoitti pallon varmasti Espanjan maaliin, räjäyttäen lähes 80 000 katsojaa sisäänsä vetäneen Luznikin täyteen huutoon.

Vetovihjeet MM-kisat 2018: Tanskan kisat päättyvät tänään

Jättiläisten kompurointi jatkui – Akinfeevistä sankari

Toisen jakson alkuun Venäjä tuli hieman aiempaa aktiivisemmin, tarjoten Espanjalle hetkellisesti kunnon testin. Jakson edetessä kisaisännät kuitenkin luovuttivat pallonhallinnan takaisin La Rojalle, joka hallitsi pelivälinettä mielin määrin siitä eteenpäin. Kurinalaisesti puolustanut Venäjä piti kuitenkin huolen siitä, ettei Espanja hallinnastaan huolimatta onnistunut luomaan juurikaan vaarallisia maalipaikkoja.

Kun varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, tuli tästä neljännesvälierästä kisojen ensimmäinen jatkoajalle edennyt ottelu.

Jatkoaika noudatti varsinaiselta peliajalta tuttua kaavaa, eikä sen aikana juurikaan vaarallisia maalipaikkoja nähty. Lähimpänä maalintekoa kävi vaihdosta kentälle otettu Valencia-taituri Rodrigo, jonka vahva vasemman laidan haasto päättyi Igor Akinfeevin torjuntaan.

Lopulta aina rangaistuspotkukilpailuun asti edennyt ottelu ratkesi, kun Akinfeev onnistui torjumaan Koken ja Iago Aspasin yritykset. Aspasin laukauksen tielle kokenut venäläisvahti venytti upealla jalkatorjunnalla, mutta Koken luvattoman heikko pilkku oli 32-vuotiaalle maalivahdille helppo torjuttava.

Kun Venäjän kaikki neljä laukojaa upottivat pallon ohi David De Gean, eteni Venäjä sensaatiomaisesti puolivälieriin. Espanjan putoamisen myötä jättiläisten kompurointi jatkui, sillä ennen Fernando Hierron valmentamaa joukkuetta laulukuoroon ovat lähteneet jo Saksa, Argentiina ja Portugali.

Venäjä kohtaa puolivälierässä illan Kroatia-Tanska ottelun voittajan.