Huikeaa draamaa! – Kroatia pilkkujen jälkeen puolivälieriin

Kroatian ja Tanskan välinen ottelu tarjosi huikeaa draamaa, jonka pääosaa esittivät joukkueiden loistavasti torjuneet maalivahdit.

Sunnuntain toinen neljännesvälieräottelu tarjosi koko rahalla draamaa heti avausminuuteilla. Jonas Knudsen linkosi pitkän sivurajaheiton Kroatian boksiin, josta Mathias Jorgensen survoi Tanskan 0-1 johtoon jo ottelun avausminuutilla.

Draama ei suinkaan loppunut Jorgensenin salamamaaliin, vaan kokenut Mario Mandzukic toi Kroatian tasoihin neljännellä peliminuutilla. Osuma syntyi varsin onnekkaalla tavalla, sillä tanskalaispuolustaja Henrik Dalsgaardin epäonninen purku kimposi Andreas Christensenin kautta suoraan Mandzukicille, joka ei saamastaan paikasta erehtynyt.

Tanska piti valmentaja Åge Hareiden lupauksen rohkeasta jalkapallosta, jonka myötä ottelun avausjakso tarjosi erittäin laadukasta ja hyökkäävää jalkapalloa.

Pelin tempo laskee

Toisen jakson alkuun Tanska juoksutti kentälle Ajaxin 32-vuotiaan Lasse Schönen, joka osoittautui pelin kannalta käänteentekeväksi vaihdoksi. Avausjaksolla hienokseltaan ottavana osapuolena ollut Tanska löysi Schönen mukaantulon myötä uutta iloa hyökkäyspeliinsä, ottaen pelin vahvasti haltuunsa.

Tanskan piristyneestä hyökkäyspelistä toisella puoliajalla pelin tempo laski huomattavasti ja  jaksoa leimasivatkin molempien joukkueiden hätäiset ratkaisut hyökkäyskolmanneksella. Pelin tason laskeminen johti siihen, ettei toisella puoliajalla nähty varsinaisia maalipaikkoja, vaan myös päivän toinen neljännesvälierä eteni jatkoajalle.

Pilkkukisa huikeaa draamaa – maalivahdit pääosassa

Jatkoajalla Hareide osoitti jälleen taktisen osaamisensa, vaihtamalla sisään tällä kertaa pikakiituri Pione Siston. Tanskan paras paikka jatkoajalla aukesi juuri Sistolle, jonka terävä oikean jalan laukaus kuitenkin painui niukasti takakulmasta ohi.

Ottelun alussa nähty draaman kaari jatkoi kasvuaan aivan jatkoajan lopulla, kun avausmaalin tehnyt Jorgensen kaatoi Ante Rebicin, joka olisi päässyt läpiajonsa päätteeksi siirtämään pallon tyhjään Tanskan maaliin.

Monien yllätykseksi Jorgensen selvisi tilanteesta keltaisella kortilla, jonka lisäksi pallo vietiin pilkulle. Kasper Schmeichel osoitti rankkarissa rautaisia hermojaan, torjumalla Real Madrid -tähti Luka Modricin yrityksen, vieden ottelun rangaistuspotkukisaan.

Rangaistuspotkukilpailusta muodostui todellinen maalivahtien näytös. Siinä missä Schmeichel torjui kaksi pilkkua, venyi Kroatian Daniel Subasic pallon tielle peräti kolmasti. Kun Ivan Rakitic upotti oman pilkkunsa sisään maansa viidentenä laukojana, pääsi Kroatia juhliaan vapauttavaa puolivälieräpaikkaa.

Puolivälierissä Kroatia kohtaa Espanjan pudottaneen kisaisäntä Venäjän.