Italialla vielä pieni takaportti MM-kisoihin pääsystä – Syynä Perun valtio

mm-futisvisa

Italia tippui ulos Venäjällä pelattavista MM-kisoista, kun Ruotsi voitti heidät karsintaotteluissa yhteismaalein 1-0. Italian lehdissä puhuttiin häpeästä ja farssista. Buffon itki vuolaasti. Italia oli shokissa.

Nyt heille on kuitenkin auennut pieni takaportti kisoihin, kun Perussa kansanedustaja on ehdottanut, että Perun jalkapalloliitto menisi valtion hallinnoimaksi, kertoo Libero. FIFA toimii jyrkästi valtioiden puuttumisesta jalkapalloon. Järjestö tiputti muunmuassa Malin aikaisemmin pois karsinnoista tänä vuonna juurikin valtion sekaantumisesta paikallisen Jalkapalloliiton toimotaan.

FIFA:n säännöt sanovat, että jos jokin valtio tippuu pois tai poistetaan kisoista, voivat FIFA:n organisaation kisajärjestät päättää, että mikä maa nostetaan kisoihin. Sen ei tarvitse tällöin olla samasta karsintasarjasta, eikä rankingeilla ole tässä tapauksessa väliä.

TSEKKAA TÄMÄ:

Tuskin Perun valtio potkisi itseään niin pahasti nilkoille, että pakottaisi jalkapalloliiton valtion alle juuri kisojen alla. Italiassa kuitenkin unelma elää (kolmatta kertaa).

Edellinen artikkeliPuoliaika.com otteluennakko: Cagliari – Inter
Seuraava artikkeliVideo: Dortmund menetti neljän maalin johtoasemansa Ruhrin derbyssä

7 Kommentit

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän