Huuhkajien ja Kazakstanin kelkassa kohti Nations League -iltaa

teemu pukki

Torstai, taas mennään. Suomi on askissa, ja Kreikka perse seinää vasten. Siinä sitten yrittää fetapoika nylkyttää, kun Huuhkaja esittelee jo esisuihkun aikana 30-senttistä mysteerimikitintään. Kreikasta hinattu X2-tyylinen suoritus on enemmän kuin tervetullut juttu siinä missä aamukakan mukana tulleet kadonneet fortunakuulatkin.

X2 LAPULLE!

Kannatusvedot ovat aina kannatusvetoja, enkä sellaisia harrastele, mutta täytyy todeta, että ehkäpä tänään kuitenkin nanomillin verran käännän kelkkaani Suomen suuntaan myös sydänasioihin vedoten. Nanomilliä enempää ei kuitenkaan herttaa tarvitse tunnustella, sillä Huuhkajien kerroin houkuttelee sen verran mukavasti puoleensa.

Suomi on omaksunut Kanervan komennossa voittamisen kulttuurin; viimeiseen 17 kuukauteen on koettu ainoastaan yksi tappio, kyseisen periodin saldo näyttää lukemaa 10-3-1 (maaliero 22-6). Nyt jos koskaan ryhmällä on mahdollisuus varmistaa paikkansa finaaliturnauksessa, ja mikä rasvaisinta, jopa puhtaan makoisalla suorittamisella, mikä puolestaan saattaa nostaa Huuhkajat todellisten EM-karsintojen lohkoarvonnassa kolmoskoriin.

Suomi loi kuukauden takaisessa Kreikka-voitossaan (2-0) Pukin loukkaantumisesta huolimatta puolimukavasti paikkoja Kreikan omiessa hieman enemmän pallonhallintaa itselleen. Kreikka tulee haalimaan kotinurmellaan palloa entistä enemmän haltuunsa, ja kysymys kuuluukin, miten Suomi pystyy iskemään vastaan saati ajoittain rauhoittamaan omaa suorittamistaan pidempien hyökkäysten muodossa.

Lue myös: Näin muutat Teemu Pukin maalilla 10 € panoksen lähes 200 euroksi!

Sparvin poissaolo syö aavistuksen puolustusvoimaa keskikentällä, mutten näe poissaoloa liian suurena ongelmana. Pukin vaarallinen vire on enemmän kuin tervetullut härpäke yläkertaan, ja näen miehen pääsevän tilanteisiin myös tänään. Koska Kreikalle kelpaa matsista ainoastaan voitto, näen lukemassa 1,56 heiluvan o1,5 -kertoimen leijuvan varsin korkealla. Suomi ei ole maalia vielä näissä karkeloissa päästänyt, mutten voi käsi housunetumuksessa huudella, etteikö Kreikka olisi edes aavistuksen verran vaarallinen ensimmäisessä kohtaamisessa ollut. Kotibaanalla tilanteita kertyy Suomen päätyyn varmasti runsaammin. Toisaalta, Kreikan riskikkäämpi hyökkääminen avaa ottelun edetessä paikkoja myös Huuhkajaparvelle. Tuplalapun toiseksi osapuoleksi nakattu yli 1,5 maalin lopputulema sekä Suomi Draw no bet -single (2,85) kiehtovat.

Entäpä Latvia? Niin, ei mitään sanottavaa Latviasta. Joulukuusiinsa hukkuva joukkue on rämpinyt Mega-Mixu Paatelaisen komennossa matsista toiseen, eikä edes Andorraa kyetty kotinurmella voittamaan. Tänään vastassa on vieraissa Kazakstan, ja kotiinviemisinä tuskin on taaskaan muuta kuin paikallisesta hierontapaikasta mukaan tarttunut alapääkutina.

Kazakstan oli jo Latviassa kotiryhmää pelillisesti edellä, vaikka Paatelaisen suojatit onnistuivatkin Karasauskasin byyrillä tasuriin venymään. Maalintekoyritykset kirjattiin Kazakstanille lukemin 9-22, myös pallonhallinta jäi vieraiden leiriin. Tänään kotijoukkueen hallinta tulee olemaan entistäkin ilmeisempää – Kazakstanhan saattaa usein olla huomattavasti tasokkaammillekin porukoille äärimmäisen persemäinen paikka vierailla.

Latvian noppajalkamaista tilannetta ei helpota fakta, jonka mukaan enemmän tai vähemmän runkomiehistöön kuuluvista veivareista sivussa lojuvat Fertovs, Lukjanovs, Kjuskins sekä Gutkovskis. Kazakstanin ainoa mainittava poissaolo on Postnikov.

Kazakstanin suoran voiton kerroin 1,65 kelpasi tätä raapustellessani lapulle, ja lapulle se myös päätyi. Numerosarja näyttää juoksevan nyt puolinasevasti alaspäin.

Sellaista. Kaikki torstain valintani löytyvät Facebook-sivultani. Illalla käsiä pystyyn Huuhkajien voiton merkiksi ja kohti finaaliturnausta.

KERTOIMIIN TÄSTÄ!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here