Huuhkajat tappiosta huolimatta upeaan lohkovoittoon Kansojen liigassa!

Huuhkajat kärsi Ateenassa 1-0 tappion, mutta varmisti siitä huolimatta lohkovoiton Kansojen liigan C-sarjassa.

Kreikka lähti illan otteluun odotetusti kovalla paineella, sillä sen oli pakko saavuttaa ottelusta vähintään kahden maalin voitto. Kova paine tuotti tulosta 25. minuutin kohdalla, kun Dimitrios Pelkasin pusku päätyi Lukas Hradeckyn torjunnan ja Albin Granlundin jalan kautta Suomen maaliin.

25. minuutilla päästetty maali tarkoitti samalla sitä, että Suomi venyi historiansa pisimpään nollaputkeen, jonka pituus on nyt 494 minuuttia. Aiempi, Roy Hodgsonin aikakaudella saavutettu ennätys rikkoontui neljällä minuutilla.

Muutamista laadukkaista paikoista huolimatta Granlundin oma maali jäi ottelun ainoaksi. Eniten paikkoja tuhlasi Suomen Jasse Tuominen, jolle aukesi molemmilla jaksoilla loistavat maalipaikat.

C-sarjan lohko 2:n voittaminen tarkoittaa sitä, että Suomi jatkaa pelejään varsinaisten EM-karsintojen jälkeen, keväällä 2020 pelattavissa jatkokarsinnoissa. Jatkokarsinnoissa Suomea vastaan asettuu joku muu C-sarjan lohkovoittaja. Tällä hetkellä lohkojaan johtavat Israel, Norja ja Serbia.

Jatkokarsintapaikan lisäksi Suomi nousee ensi kaudeksi Kansojen liigan B-sarjaan sekä kuittaa 1,125 miljoonan palkintopotin. Viimeisin, vain ei suinkaan vähäisin palkinto on se, että lohkovoiton myötä Suomi pääsee parempaan arvontakoriin tulevissa EM-karsinnoissa.