Huuhkajat kaatoi Tanskan – Jolle Pohjanpalo puski voittomaalin!

Suomen historiallinen arvokisadebyytti käsittämättömän ikimuistoinen. Lopulta ottelu saatiin pelattua, ja Huuhkajat otti voiton Tanskasta!

EM-kisojen B-lohko saatiin käyntiin lauantaina alkuillalla, kun Tanska isännöi Suomea. Ottelu päättyi Suomen voittoon numeroin 0-1 (0-0)!

Tanska hallitsi selkeästi avausjaksoa, mutta itse jalkapallo jäi täysin toissijaiseksi asiaksi avausjakson lopulla. Tanskan 29-vuotias taituri Christian Eriksen lyyhistyi kentälle, ja pian kaikki ymmärsivät tilanteen vakavuuden.

Erikseniä hoidettiin pitkään kentällä, kunnes hänet vietiin sairaalaan. Ottelu oli pitkään keskeytettynä, mutta sitä päästiin jatkamaan. Eriksenin tila oli sairaalassa vakaa, jonka rohkaisemana joukkueet halusivat jatkaa ottelua.

KATSO MYÖS: Video: Suomen ja Tanskan kannattajat laulavat yhdessä Christian Eriksenin nimeä

Suomi siirtyi mahtavasti johtoon 59. minuutilla, kun Joel Pohjanpalo puski Jere Urosen syötön sisään, 0-1! Pohjanpalo oli alkamassa tuulettaa vanhasta tottumuksesta, mutta saman tien jätti tuuletukset väliin. Hieno ele.

Tanska sai loistavan paikan tasoitusmaaliin 73. minuutilla, mutta Lukas Hradecky torjui Pierre-Emile Hoejbjerg rangaistuspotkun! Tanska hallitsi kenttätapahtumia ja sai luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta Suomi puolusti uhrautuvaisesti. Näin Suomi ottaa kolme pistettä!