Hullu tilastofakta Eurooppa-liigan finaalista hämmentää – ”Tietovisakysymys tuleville vuosille”

Hullu tilastofakta paljastaa, että ”täysin englantilaisessa” Eurooppa-liigan finaalissa nähtiin ainoastaan yksi englantilaispelaaja avauksessa.

Chelsea voitti Eurooppa-liigan finaalissa Arsenalin lukemin 4-1. Kun kaksi englantilaista joukkuetta kohtaavat Euroopan toiseksi suurimman seurajoukkueturnauksen loppuottelussa, niin voisi kuvitella, että kentällä nähtäisiin runsaasti englantilaisia huippupelaajia. Todellisuus oli kuitenkin kaikkea muuta.

Ainoa avauskokoonpanoon mahtunut englantilaispelaaja oli Arsenalin Ainsley Maitland-Niles. Vaihdosta kentälle sen sijaan pääsivät Chelsean Ross Barkley ja Gunnersin Joseph Willock, mutta siitä huolimatta englantilaispelaajien määrä jäi huolestuttavan pieneksi.

Osittain englantilaisten vähyyttä voi selittää loukkaantumisilla, mutta vaikka Chelsean Callum Hudson-Odoi ja Ruben Loftus-Cheek olisivatkin olleet finaalissa mukana, englantilaisten määrä jäänyt silti varsin alhaiseksi.

– Vain yksi englantilainen on avauskokoonpanossa täysin englantilaisessa Eurooppa-liigan finaalissa: Maitland-Niles. Siinä on tietovisakysymys tuleville vuosille, Leon Wobschall twiittasi huvittuneena.

Eniten avauskokoonpanon pelaajia tämän vuoden Eurooppa-liigan finaaliin puolestaan ponnisti Espanjasta ja Ranskasta, kun molemmat maat olivat edustettuna neljän pelaajan voimin. Finaalin ”suosituimmaksi” kansalaisuudeksi nousi lopulta Ranska, kun Arsenal vaihtoi toisella jaksolla Matteo Guendouzin Nacho Monrealin tilalle.

Hullu tilastofakta hämmentää

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

https://twitter.com/eetuikola/status/1133822638357471235

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

 

Edellinen artikkeliToisen jakson ilotulitus ratkaisi Eurooppa-liigan Chelsealle!
Seuraava artikkeliVoittaako Liverpool Mestarien liigan? – Voita kympillä satanen!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän