Huikea maalijuhla avasi pudotuspelit – Ranska puolivälieriin

ranska - belgia

Ranskan ja Argentiinan välisestä kamppailusta muodostui huikea maalijuhla, joka päättyi Kylian Mbappen johtaman Ranskan 4-3 voittoon.

Ottelusta ennakoitiin aluksi vähämaalista ja tarkkaa ja ranskalaislehti L´Équipe haukkui Ranskan pelaamisen olevan väsyttävää ja tylsää. Ennakkoluulot heitettiin kuitenkin tylysti romukoppaan, kun Ranska otti pelinhallinnan tiukasti itselleen heti alkuviellyksestä lähtien.

Ensimmäinen vaarallinen paikka syntyi jo 8. minuutilla, kun Antoine Griezmann täräytti vapaapotkun Argentiinan maalin ylärimaan. Lisää seurasi vain kolmen minuutin kuluttua, kun Marcos Rojo joutui repimään huikean soolojuoksun esittänyttä Kylian Mbappea. Ottelun iranilainen päätuomari Alireza Faghani ei epäröinyt, vaan vei pallon pilkulle, josta Griezmann täräytti sen verkon perukoille.

Läpi avausjakson enemmän tai vähemmän ottavana osapuolena ollut Argentiina nousi kuin puskista tasoihin, kun heikot kisat pelannut Angel Di Maria täräytti todellisen unelmalaukauksen hetki ennen taukoa.

Maalin jälkeen Argentiina pääsi peliin huomattavasti paremmin mukaan, saaden tukittua Ranskan vaaralliset vastahyökkäykset.

Maalijuhla huipentui Mbappen loistoon

Toinen puoliaika sai räjähtävän lähdön, Argentiina siirtyi 1-2 johtoon vain parin minuutin pelin jälkeen. Maali oli varsin onnekas, sillä Lionel Messin lähettämä matala laukaus muutti suuntaa laitapuolustaja Gabriel Mercadon jalasta, painuen ohi hölmistyneen Hugo Llorisin.

Hetkellisesti näytti jo siltä, että Argentiinan joukkue on onnistunut kääntämään kohtaamansa vastoinkäymiset voimavaraksi, jonka myötä päävalmentaja Jorge Sampaolikin olisi turvassa.

57. minuutilla jalkapallo osoitti jälleen kerran hienoutensa, kun puskista Ranskan kisajoukkueeseen noussut Benjamin Pavard laukoi tyylipuhtaalla volleyllä maalin, joka sulatti jokaisen jalkapalloromantikon sydämen.

Pavardin maali oli kuin taikaisku, jonka myötä Argentiinan peli lamaantui täysin, aivan kuten alkulohkon Kroatia-ottelussa. Lamaantuminen näkyi myös tulostaululla, sillä 2-2 tasoituksen jälkeen maagisen ottelun pelannut Mbappe iski kymmenessä minuutissa pallon kahdesti Franco Armani selän taakse, lähettäen Argentiinan vääjämättä kohti kotimatkaa.

Sergio Agueron lisäajalla syntynyt kavennusmaali toi vielä lohtua argentiinalaisfaneille, mutta iloista ja hyökkäävää jalkapalloa esittänyt Ranska eteni lopulta varsin vakuuttavasti puolivälieriin.

Ongelmitta Ranskakaan ei selvinnyt, sillä keskikentän luottosoturi Blaise Matuidi sai ottelussa keltaisen kortin, jonka myötä hän on pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

– –

Puolivälierät jatkuvat klo 21:00, kun Portugali ja Uruguay mittelevät jatkopaikasta. Illan matsin ennakon voit lukea täältä.