Uruguay tylsytti Portugalin – Cavanin maalit riittivät jatkopaikkaan

Edinson Cavanin maalit ja äärimmmäisen tarkasti hiottu puolustuspeli olivat avainasemassa, kun Uruguay eteni jatkoon MM-kisoissa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo 7. peliminuutilla, kun jo vuosia maajoukkueessa yhdessä pelannut kärkipari Luis SuarezEdinson Cavani teki tuhojaan. Tällä kertaa Suarez lähetti tarkan keskityksen ja Cavani puski vaikeasta asennosta pallon ohi Rui Patricion.

Myös Suarezin maali kävi avausjaksolla lähellä, kun hän löysi tarkalla vapaapotkulla reiän Portugalin muurista. Patricio pystyi kuitenkin torjumaan alakulmaan suuntautuneen laukauksen, joten Portugali selvisi ilman toista takaiskua.

Avausjaksoa leimasi vahvasti Uruguayn taktinen onnistuminen. Syvälle omaan päähän pudotettu tiivis pakka ja oikeaikaiset terävät prässit pitivät huolen siitä, ettei Portugali päässyt missään vaiheessa pelaamaan sille ominaista vauhdikasta vastahyökkäyspeliä.

Cavanin toinen ratkaisi ottelun

Toisen jakson alussa nähtiin kuin uudelleen syntynyt Portugali. Vahvasti hyökkäyksiä Uruguayn päätyyn vyöryttäneet lusitaanit saivat myös palkinnon uutterasta työstään, kun konkaripuolustaja Pepe puski pallon kulmapotkusta Fernando Musleran selän taakse.

Pepen iskemä maali oli harvinainen takaisku Uruguaylle, sillä se oli paitsi maan ensimmäinen päästetty maali kuluvissa MM-kisoissa, myös koko vuoden 2018 ensimmäinen päästetty maali.

Tasatilanne ei kuitenkaan kestänyt seitsemää minuuttia kauempaa, sillä 62. minuutilla oli Uruguayn vuoro esitellä vastahyökkäyspelaamistaan. Muutamalla nopealla pystysyötöllä pallo saatiin pelattua Rodrigo Bentancurille, joka jatkoi välittömästi Cavanille. El Matadorina tunnettu Cavani ei aikaillut, vaan laukoi pallon lähes jumalaisella kosketuksella suoraan syötöstä Portugalin maalin takakulmaan.

Portugali haki loppuhetkillä raivoisasti tasoitusta, mutta jo avausjaksolta tuttu Uruguayn tiivis puolustuspelaaminen piti loppuun saakka, jonka myötä se eteni 2-1 voitolla Ranskan vastustajaksi puolivälierävaiheeseen.

– –

Katso myös: Huikea maalijuhla avasi pudotuspelit – Ranska puolivälieriin

MM-kisat jatkuvat jälleen huomenna, kun kisaisäntä Venäjä kohtaa Espanjan klo 17:00 alkavassa ottelussa. Iltaottelussa jatkopaikasta puolestaan taistelevat Kroatia ja Tanska.