Pudotuspelit käyntiin Ranskan ja Argentiinan kohtaamisella!

Venäjän MM-kisoissa edetään lauantaina välipäivän jälkeen pudotuspeleihin. Ensimmäisinä paikoista puolivälieriin taistelevat Ranska ja Argentiina sekä Uruguay ja Portugali.

Ranska ja Argentiina käynnistävät pudotuspelit mielenkiintoisella ottelulla. Ranska eteni jatkoon lohkosta, joka oli jo ennakkoarvioissa pedattu sille. Didier Deschamps valmentama Ranska voitti Australian ja Perun ja viimeisellä kierroksella pelasi 0–0-tasapelin Tanskaa vastaan. Ranskan vastustajat lohkovaiheessa eivät vielä olleet kovinta mahdollista luokkaa, eikä joukkueen pelikään ollut vielä niin vakuuttavaa, kuin siltä odotetaan.

Erityisesti edellisten EM-kisojen maalikuninkaalta Antoine Griezmannilta odotetaan pudotuspeleissä enemmän onnistumisia. Ranskalaishyökkääjä on tähän mennessä tehnyt vasta yhden maalin ja senkin pilkulta. Lohkovaihe ei siis vielä antanut kunnon näyttöä Griezmannin eikä Ranskan vireestä.

Ranskan lohkopelit sujuivat kuitenkin mallikkaasti verrattuna sen lauantain vastustajaan Argentiinaan. Lionel Messin tähdittämä joukkue on ollut täysin sekaisin ja varmisti jatkopaikkansa vasta lohkovaiheen loppuhetkillä Marcos Rojon maalilla Nigeriaa vastaan. Tasapeli Islantia vastaan ja nöyryyttävä 3–0-tappio Kroatialle ovat pudottaneet Argentiinan kisojen ennakkosuosikkien joukosta.

Argentiinan peli ei ole vielä missään vaiheessa ollut vakuuttavaa ja Lionel Messikin onnistui maalinteossa vasta kolmannessa ottelussa Nigeriaa vastaan. Joukkueen ympärillä on pyörinyt huhuja siitä, että pelaajat ovat menettäneet luottamuksensa päävalmentaja Jorge Sampaoliin ja Messin on nähty johtavan joukkojaan muutenkin kuin vain kapteenin ominaisuudessa.

Lauantaina Argentiinan peli joutuu todelliseen testiin Ranskaa vastaan. Jos argentiinalaiset onnistuvat parantamaan otteitaan ja voittamaan Ranskan, on mikä vain vielä mahdollista heille tässä turnauksessa. Ranska on kuitenkin ottelussa ennakkosuosikki.

Iltapelissä ottavat yhteen Uruguay ja Portugali. Uruguay eteni jatkoon lohkovoittajana, mutta sen A-lohko oli kisojen helpommasta päästä. Joukkue voitti kaikki ottelunsa, eikä päästänyt lohkovaiheessa maaliakaan, mutta sen todellisen tason mittaa vasta lauantain vastus Portugali.

Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali puolestaan joutui lohkovaiheen viimeisellä kierroksella taipumaan lohkokakkoseksi, kun se pelasi 1–1-tasapelin Irania vastaan. Kun Espanja samaan aikaan onnistui tekemään kaksi maalia Marokkoa vastaan, Espanja nousi lohkovoittoon.

Portugali on ollut ensimmäisissä otteluissa paljon Ronaldon varassa. Ronaldo on tähän mennessä viimeistellyt neljä maalia ja jakaa maalipörssin toista sijaa Belgian Romelu Lukakun kanssa. Uruguayta vastaan joukkueelta kaivataan onnistumisia myös muilta pelaajilta.

Lauantain MM-matsit:

La 30.6. klo 17.00: Ranska–Argentiina
La 30.6. klo 21.00: Uruguay–Portugali

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän