HJK vei värikkään pääkaupunkiseudun taiston Veikkausliigassa

Jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin lauantai-iltapäivänä kuuden ottelun kierros. Sarjanousija FC Honka piinasi pitkään HJK:ta, mutta lopulta sarjakärki HJK nousi voittoon pääkaupunkiseudun joukkueiden kohtaamisessa.

Loppulukemat HJK:n ja FC Hongan ottelussa olivat 3–2. Honka johti ottelua jo maalein 0–2, kun Macoumba Kandji ja Jatuli Laevuo viimeistelivät osumat espoolaisille.

Joao Klauss de Mellon kavennus 73. minuutilla aloitti kuitenkin HJK:n kirin, ja Daniel O’Shaughnessy onnistui tasoittamaan ottelun 78. minuutilla. Hongan viimeisetkin haaveet sarjapisteistä kaatoi Moshtagh Yaghoubi, joka laukoi Klubille voittomaalin 80. minuutilla.

Hongan pistejahtia ei ainakaan helpottanut se, että espoolaiset joutuivat pelaamaan ottelun lopussa jopa kahden miehen alivoimalla. Timothy Murray otti suoran punaisen kortin jo ensimmäisellä jaksolla ja Robert Ivanov ajettiin suihkuun toisen keltaisen kortin jälkeen toisella puoliajalla.

Muissakin otteluissa joukkueilla oli vaikeuksia pitää johtoasemansa. RoPS johti FC Interiä 2–0, mutta ottelussa päädyttin pistejakoon. Myös PS Kemi menetti 2–0-johtonsa KuPSia vastaan, mutta onnistui lopulta voittamaan ottelun maalein 3–2.

Alexei Eremenko seniorin debyytti SJK:n päävalmentajana päättyi 1–1-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan.