Gareth Bale nousi sankariksi värikkäässä Mestarien liigan finaalissa

Vaihdosta kentälle tullut Gareth Bale nousi Real Madridin sankariksi Mestarien liigan finaalissa. Real Madrid otti kolmannen peräkkäisen mestaruuden loppulukemin 3-1.

Liverpool tuli otteluun vahvalla otteella ja hallitsi peliä. 31. peliminuutilla Liverpoolin runsaslukuinen kannattajajoukko sai kuitenkin todistaa surullista näkyä, kun joukkueen suurin tähti Mohamed Salah talutettiin kentältä olkapäävamman seurauksena pois. Salahin loukkaantuminen lamaannutti Liverpoolin peliä ja Real Madrid pääsi paremmin peliin mukaan.

Myös Real Madrid koki avauspuoliskolla loukkaantumismurheita, kun laitapuolustaja Daniel Carvajal joutui jättämään kentän hieman Salahin jälkeen. Avauspuolikas päättyi maalittomana, kun Karim Benzeman verkon perukoille uponnut laukaus tuomittiin hetken juhlinnan jälkeen paitsioksi.

Vaihtomies Bale nousee esiin toisella puoliajalla

Toinen puoliaika alkoi ryminällä. Isco ampui pallon ylärimaan Liverpoolin puolustuksen sekoilun jälkeen. Se oli kuitenkin vielä alkusoittoa.

50. peliminuutilla nähtiin yksi Mestarien liigan historian käsittämättömimmistä maaleista. Liverpoolin maalivahti Lorius Karius heitti pallon tarkoituksenaan heittää se laitapuolustajalle. Hän heitti sen kuitenkin suoraan päin tilannetta katkaissutta Karim Benzemaa, jonka jalasta pallo valui maaliin.

Liverpool toipui shokkimaalista nopeasti. Sadio Mane iski kulmapotkun jälkeen pallon ohi voimattoman Keylor Navasin.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin nähtiin ehkä kauden hienoin Mestarien liigan maali. Marcelo antoi laidalta keskityksen, jonka juuri vaihdosta kentälle tullut Gareth Bale painoi uskomattomalla saksarilla maaliin.

Balen uskomaton ilta jatkui 83. peliminuutilla. Supervaihtopelaaja laukoi hevosenpotkun noin 25 metristä, jonka synkkääkin synkemmän illan kokenut Karius imaisi sisään.

Enempää maaleja ei nähty, joten Real Madrid juhli Mestarien liigan voittoa lukemin 3-1.