Freestyle-jalkapalloilija haastattelussa

Arvioiden mukaan jopa 3,5 miljardia ihmistä joko seuraa tai harrastaa jalkapalloa. Erittäin harvalla on pallo hallussa niinkuin Alexander Wessbergillä. Viime vuoden Freestyle Jalkapallon MM-kisoissa 26 parhaan joukkoon sijoittunut Alexander esittelee huimaa tyyliään Kingdom Helsingin uusimmalla videolla -BALLER.

Ensi viikolla järjestettäviin Freestyle Jalkapallon EM-kisoihin osallistuvan 20 vuotiaan Alexanderin saattaa joku tunnistaa myös vuoden 2011 Talent Suomi -ohjelmasta.

Artistiagentuuri Kingdom Helsinki (www.kingdom.fi) esitti muutaman kysymyksen Alexanderille:

Mitä jalkapallo merkitsee sinulle?
Olen pelannut ja seurannut jalkapalloa pikkupojasta alkaen. Ihailin erityisesti pelaajien yksilösuorituksia. Pelasin eri joukkueissa,HJK:ssa pisimpään. Joukkuepelaaminen jäi, kun löysin freestylen.
Innostuin heti. Sain apua muilta, pidempään pelanneilta ja harjoittelin kaiken vapaa-aikani. Tutkin myös videoita ja opetellin sitä kautta uusia temppuja.

Minkälainen on Freestyle Jalkapallon tilanne Suomessa?
Freestyle jalkapallon harrastajia on valitettavasti Suomessa vielä suhteellisen vähän, kymmenkunta. Laji on varsin suosittua Puolassa, Venäjällä ja Brasiliassa . Tällä hetkellä ei ole virallista liittoa, mutta minun on tarkoituksena edistää lajin tunnettavuutta ja innostaa lajille lisää aktiivisia harrastajia.

Olen myös esiintynyt ja opettanut lajia lukuisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Olit myös Talentissa vuonna 2011. Minkä ikänen olit? Miten pärjäsit? miten ura on tästä jatkunut?
Olin Talentissa kuusitoista vuotiaana 2011. Olin harrastanut lajia vasta lyhyen aikaa, selvisin kuitenkin semifinaali vaiheeseen.
2012 osallistuin ensimmäisen kerran Prahassa vuosittain järjestettävään SuperBall tapahtumaan, jota kutsutaan lajin maailmanmestaruuskilpailuiksi. Osallistujia on 53 maasta. Sijoituin 2014 kahdenkymmenenkuuden parhaan joukkoon.

Tulevaisuuden tavoitteita?
Nyt syyskuun lopussa lähden Amsterdamiin EM-kisoihin. Tavoitteet ovat tosi korkealla.

Katso Alexanderin taidonnäytteitä videolta:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän