portugall

 

 

VALMENTAJAPaulo BENTO

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 5 kertaa (0)

FIFA RANKING: 4.

PELAAJALUETTELO:

1 Eduardo
2 Bruno ALVES
3 PEPE
4 Miguel VELOSO
5 Fabio COENTRAO
6 WILLIAM
7  Cristiano RONALDO
8 Joao MOUTINHO
9 Hugo ALMEIDA
10 VIERINHA
11 EDER
12 Rui PATRICIO
13 Ricardo COSTA
14 Luis NETO
15 RAFA
16 Raul MEIRELES
17 NANI
18 Silvestre VARELA
19 Andre ALMEIDA
20 Ruben AMORIM
21 Joao PEREIRA
22 BETO
23 Helder POSTIGA

Portugali lähti karsintoihin lohkon suursuosikkina, mutta joutui tyytymään play-off -paikkaan hävittyään ensin Venäjälle vieraissa ja pelattuaan kolme tasapeliä neljästä ottelusta Pohjois-Irlantia ja Israelia vastaan.

Cristiano Ronaldon ja Zlatan Ibrahimovicin väliseksi klassikoksi muodostuneessa jatkokarsinnassa Portugali lunasti kisapaikan Ronaldon taottua kaikki neljä maalia Ruotsin verkkoon. Edellisissä MM-kisoissa Portugali putosi Espanjalle, joka kipusi mestariksi.

Nyt jää nähtäväksi pystyykö Ronaldo johdattamaan absoluuttisella huipulla maansa jopa mestariksi asti.

 

Jatkomahdollisuudet

Portugalin lohkossa vastaan tulee USA, Ghana ja Saksa. Jatkomahdollisuudet ovat hyvää luokkaa ja todennäköisesti Portugali taistelee Saksan kanssa melko tasapäisesti lohkon paalupaikasta. Puoliaika.com arvioi Portugalin olevan lohkon toinen.

 

Kolme avainpelaajaa

Keskikentän Joao Moutinho on yksi maailman parhaita kahden suunnan pelaajia. Väsymätön uurastaja, joka on pallollisena erinomainen. Varmaa syöttöpeliä ja jatkuvaa liikettä esittävä Moutinho on ensimmäinen nimi keskikentälle valmentaja Paulo Benton papereissa.

Topparipari Bruno Alves-Pepe on todella rautainen ja kovaotteinen kaksikko. Brassisyntyinen Pepe on hieman rauhottunut viime vuosina ja keskittynyt pelaamiseen enemmän. Todella kova ja armoton toppari on myös melko nopea ja onkin Portugalin tärkein puolustaja.

Kärjessä ehdoton supertähti on jo aiemmin mainittu Ronaldo. Mies ei esittelyjä kaipaa, joten jäämme vain odottamaan miten kovalla tasolla mies kesän kisoissa pelaa. Loukkaantumiset pienenä huolena viime aikoina.

 

 

Seuraa häntä

Keskikentällä viihtyvä William Carvalho, tai lyhyemmin William, voi olla Portugalin nouseva tähti MM-kisoissa. Isokokoista ankkuria on vertailtu mm. Patrick Vieiraan ja nähtäväksi jää mihin suurseuraan tämä lupaus kisojen jälkeen siirtyy.

Sporting tuskin hänestä enää pystyy kiinni pitämään jos Carvalhon tähti loistaa kirkkaana Brasiliassa.

Portugalin avausvastustaja kisoissa on Saksa. Vaikka saksalaiset tarjoavat massiivisen kynnyksen Portugalille, on esim. Ronaldon maalivainu niin huikeaa luokkaa että hän pystynee jälleen yllättämään Manu Neuerin Saksan maalilla. Betsson tarjoaa Ronaldon over 1.5 maalille kerrointa 7.55. Täky jota lähdemme kokeilemaan.

 

Ottelut

16.6. Saksa v Portugali
22.6. USA v Portugali
26.6. Portugali v Ghana