Ennakko: MM-kisat, G-lohko – Ghana

ghana fa

VALMENTAJA: Kwesi APPIAH

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 2 kertaa (0)

FIFA RANKING: 37.

PELAAJALUETTELO
1 Stephen ADAMS
2 Samuel INKOOM
3 Asamoah GYAN
4 Daniel OPARE
5 Michael ESSIEN
6 Acquah AFRIYIE
7 Christian ATSU
8 Emmanuel AGYEMANG BADU
9 Kevin Prince BOATENG
10 Andre AYEW
11 Sulley MUNTARI
12 Adam KWARASEY
13 Jordan AYEW
14 Albert ADOMAH
15 Rashid SUMAILA
16 Fatawu DAUDA
17 Mohammed RABIU
18 Majeed WARIS
19 Jonathan MENSAH
20 Kwado ASAMOAH
21 John BOYE
22 Mubarak WAKASO
23 Harrison AFFUL

Ghana neuvotteli läpi vaikeahkon karsintalohkonsa. Mustat Tähdet voittivat viisi kuudesta pelistä ja kärsivät vain yhden tappion kampanjan aikana, jossa maaliero oli huikea 18-3. Jatkokarsinnassa Ghana sai vastaansa seitsenkertaisen Afrikan mestarin Egyptin.

Ghana pieksi egyptiläiset kuitenkin vakuuttavasti 6-1 ensimmäisessä osassa ja paikka Brasiliaan oli sitä myöten taputeltu, vaikka Egypti kaunistelikin lukemia voittamalla kotipelinsä 2-1.

 

Jatkomahdollisuudet

Ghanalla on edessään tuskallinen tie jos he mielivät lohkostaan jatkoon. Vastaan tulee huippumaat Saksa ja Portugali, sekä vielä USA joka ei sekään ole hassumpi nippu. Puoliaika.com arvioi Ghanan olevan lohkon kolmonen.

 

Kolme avainpelaajaa

Kärkimies Asamoah Gyan oli viime MM-kisoissa huippuvaarallinen ja on todennäköisesti tälläkin kertaa Ghanan johtava hyökkääjä. Isokokoinen Gyan on jalalla todella hyvä, melko nopea ja vahva päällä.

Monipuolinen kärki on pelaillut viime vuodet ympäri maailmaa, eikä ole oikein löytänyt omaa paikkaansa. Maajoukkueen riveissä Gyanista on varmasti paljon apua. Andre Ayew on laituri, jonka kanssa kaikkien puolustajien on syytä olla todella tarkkana.

Nopea, vahva, taitava ja kekseliäs Ayew on todellinen moderni laituri, jonka hintalappu nousee takuulla jos mies pelaa hyvät MM-kisat. Isoimmat brittiseurat ovat jo kintereillä. Juventuksen Kwado Asamoah on todellinen huippu-urheilija.

Vasemman laidan tai keskikentän juoksukone on fyysisesti vahva, hyvä vasuri. Hän jaksaa painaa kenttää ylös-alas ja on monipuolisuudellaan korvaamaton pelaaja Ghanalle.

 

Seuraa häntä

Kevin Prince Boateng voi olla mitä hyvänsä, lintu tai kala. Parhaimmillaan lähes maailmanluokkaa ja huonoimmillaan surkea. Iso ja fyysinen Boateng on taitava ja hyvä futaaja. Monipuolinen pelaaja joka voisi paremmalla asenteella olla vaikka kuinka hyvä. Lisää maaleja toivottaisiin plakkariin. Hyvä veto molemmilla jaloilla.

Ghanan ensimmäinen peli on USA:a vastaan. Betssonilla kohteessa Ghanan kotivoitolle houkutteleva 2.60 kerroin, joka voisi olla kokeilemisen arvoinen…

 

Ottelut

16.6. Ghana v USA
21.6. Saksa v Ghana
26.6. Portugali v Ghana

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!