Ennakko: MM-kisat, F-lohko – Nigeria

nigeriaa

 

 

VALMENTAJA: Stephen KESHI

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 4 kertaa (0)

FIFA RANKING: 44.

PELAAJALUETTELO:

1 Vincent ENYEAMA

2 Joseph YOBO

3 Ejike UZOENYI

4 Ruben GABRIEL

5 Efe AMBROSE

6 Azubuike EGWUEKME

7 Ahmed MUSA

8 Peter ODEMWINGIE

9 Emmanuel EMENIKE

10 John Obi MIKEL

11 Victor MOSES

12 Ebener ODUNLAMI

13 Juwon OSHANIWA

14 Godfrey OBOABONA

15 Ramon AZEEZ

16 Austine EJIDE

17 Ogenyi ONAZI

18 Michael BABATUNDE

19 Uche NWOFOR

20 Okechukwu UCHEBO

21 Chigozie AGBIM

22 Kenneth OMERUO

23 Shola AMEOBI

 

 

Nigeria marssi ensimmäisen karsintavaiheen läpi suhteellisen helposta lohkosta. Sillä oli vastassaan Malawi, Kenia ja Namibia. Se ei hävinnyt yhtään peliä karsinnassaan. Play-Off -vaiheessa vastaan tuli Etiopia, jonka Nigeria rullasi varmasti voittaen molemmat osat ja varmisti paikan Brasiliaan. Nigeria on nyt mukana viidettä kertaa, jälleen joukkueella jossa on isoissa eurooppalaisissa seuroissa pelaavia kavereita, mutta isompia menestyshaaveita ei tälläkään kertaa ole.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Nigerialla on kivinen tie edessään mieliessään jatkopeleihin. Lohkossa materiaaliltaan kovemmat Argentiina ja Bosnia ovat todella vaikeasti lyötäviä, mutta Iranin pitäisi kyllä kellistyä Kotkien käsittelyssä. Puoliaika.com arvioi Nigerian olevan lohkon kolmas.

 

 

Kolme avainpelaajaa

Keskikentän John Obi Mikel on Nigerian selkeä runkopelaaja. Monien mielestä todella väritön ja hajuton pelaaja, joka kuitenkin tekee koko ajan kentällä oikeita asioita. Erinomainen keskikentän tasapainottava pelaaja, joka katkoo hyökkäyksiä ja jakaa palloa todella helpoilla syötöillä omille. Isokokoinen Mikel on vahva vääntäjä, joka on jättänyt myös aiempien vuosien vaaralliset taklaukset pois. Maalivahti Vincent Enyeama on tolppien välissä varma valinta, johon Nigerian suhteellisen hyvä puolustus nojaa. Hyökkäyspäässä Emmanuel Emenike voi olla mitä tahansa. Huippunopea ja vahva kärki on todella yllätyksellinen pelaaja, jonka kanssa kaikki puolustajat saavat olla varuillaan.

 

 

Seuraa häntä

Liverpoolissa viilettänyt Victor Moses on todellinen kikkakone. Laidoilla viihtyvä vikkeläjalkainen kaveri on parhaana päivänä jokaisen puolustajana painajainen. Taitava ja viekas Moses on kehittynyt myös saaden tilanteissa kunnon vetopaikkoja ja hyviä keskityksiä maalille. Erinomaisen tasapainon ja lähtönopeuden omaava Moses voikin olla todellinen jokerikortti Nigerialla. Puoliaika.com antaa myös kunniamaininnan Newcastlen Shola Ameobille joka pääsee mukaan MM-kisoihin, hyvä Shola!

 

Nigeria kohtaa avauspelissään Iranin. Nigeria on kohtaamisessa selkeä suosikki ja Betsson tarjoaa Nigerian voitolle kerrointa 2.20, johon tartumme kiinni.

 

 

Ottelut

16.6. Iran v Nigeria

21.6. Nigeria v Bosnia

25.6. Nigeria v Iran