Ennakko: MM-kisat, F-lohko – Iran

iran

 

 

VALMENTAJA: Carlos QUEIROZ

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 3 kertaa (0)

FIFA RANKING: 43.

PELAAJALUETTELO:

1 Rahman AHMADI

2 Khosro HEYDARI

3 Ehsan HAJI SAFI

4 Jalal HOSSEINI

5 Amirhossein SADEGHI

6 Javad NEKOUNAM

7 Masoud SHOJAEI

8 Reza HAGHIGHI

9 Alireza JAHAN BAKHSH

10 Karim ANSARI FARD

11 Ghasem HADADIFAR

12 Alireza HAGHIGHI

13 Hossein MAHINI

14 Andranik TIMOTIAN

15 Pejman MONTAZERI

16 Reza GHOOCHANNEJAD

17 Ahmad ALNAMEH

18 Bakhtiar RAHMANI

19 Hashem BEIKZADEH

20 Steven BEITASHOUR

21 Ashkan DEJAGAH

22 Daniel DAVARI

23 Mehrdad POOLADI

 

 

Iran aloitti matkan MM-kisoihin monien karsintavaiheiden kautta. Malediivit kaatui 5-0 ensimmäisessä vaiheessa. Toisen vaiheen iranilaiset navigoivat varmasti kolmella voitolla ja kolmella tasurilla. Kolmannessa vaiheessa Carlos Queirozin joukot nakuttivat kolmen maalin keskiarvolla läpi. Vaikeudet alkoivat neljännessä karsintavaiheessa. Iran teki vain kaksi maalia ensimmäisessä viidessä ottelussa häviten kahdesti ja pelaten kerran tasan. Panosten ollessa kovimmillaan Iran kaatoi Qatarin ja Libanonin, ennenkuin karsintakierroksen viimeisenä ottelupäivänä he voittivat Pohjois-Korean turvaten paikan Brasiliaan.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Iranilla on vastassaan todella haastava lohko. Ennakolta iranilaiset lähtevät selkeinä altavastaajina kisoihin, koska materiaaliltaan joukkue on lohkon heikoin. Nigeria, Argentiina ja Bosnia tuottavat todella ison haasteen iranilaisten eteen. Puoliaika.com arvioi Iranin olevan lohkon neljäs.

 

 

Kolme avainpelaajaa

Iranin avainpelaajiin kuuluu ehdottomasti kapteeni Javad Nekounam. Keskikentällä viihtyvä Nekounam on monipuolinen uurajastaja. Kookas, hyvä ilmassa, jalalla taitava syöttelijä ja pelin rytmittäjä. La Ligassa pelannut Nekounam on todellinen Iranin liideri. Toinen keskikentän laatupelaaja on Andranik Timotian. Monipuolinen keskikenttämies osaa pelata kovaa, mutta on pallollisena myös hyvää tasoa. Kärkimies Reza Ghoochannejad kantaa harteillaan joukkueen maalintekovastuuta.

 

 

Seuraa häntä

Fulhamista tuttu Ashkan Dejagah on Iranin tähtipelaaja. Oikean laidan tikkaaja on taitava harhauttelija ja pääseen usein hyviin keskityspaikkoihin. Iran tulee varmasti hyökkäämään paljolti Dejagahin nousuja hyväksi käyttäen. Dejagah on myös tunnollinen pelaaja puolustamaan ja on Queirozin tärkeimpiä luottomiehiä.

 

Iranilla on avausottelussa vastassa Nigeria. Näiden kahden joukkueen kohtaamisessa Nigeria on selkeä suosikki ja Betssonilta löytyy mm. kohde ”kotijoukkueen maali” ja Iran jäänee valitettavasti nollille ottelussa joten tuohon kohteeseen haistelemme EI kertoimella 2.11

 

 

Ottelut

16.6. Iran v Nigeria

21.6. Argentiina v Iran

25.6. Bosnia v Iran