Ennakko: MM-kisat, F-lohko – Bosnia

bosnia

 

 

VALMENTAJA: Safet SUSIC

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 0 kertaa (0)

FIFA RANKING: 21.

PELAAJALUETTELO:

1 Asmir BEGOVIC

2 Avdija VRSAJEVIC

3 Ermin BICAKCIC

4 Emir SPAHIC

5 Sead KOLASINAC

6 Ognjen VRANJES

7 Muhamed BESIC

8 Miralem PJANIC

9 Vedad IBISEVIC

10 Zvjezdan MISIMOVIC

11 Edin DZEKO

12 Jasmin FEJZIC

13 Mensur MUJDZA

14 Tino Sven SUSIC

15 Toni SUNJIC

16 Senad LULIC

17 Senijad IBRICIC

18 Haris MEDUNJANIN

19 Edin VISCA

20 Izet HAJROVIC

21 Anel HADZIC

22 Asmir AVDUKIC

23 Sejad SALIHOVIC

 

 

Bosnia lähtee historiansa ensimmäisiin MM-kisoihin jännittävällä kokoonpanolla. Heillä on kasassa todella hyvä joukkue jossa on useita erinomaisia pelaajia. Bosnialla oli erinomainen karsintakampanja. Se voitti 8 ottelua kymmenestä, pelaten vain kerran tasan ja häviten yhden ottelun. Sekin oli yllättävä kotitappio Slovakialle. Bosnia takoi todella vakuuttavat 30 maalia karsinnoissa, joten sillä on tulivoimaa taistella MM-kisoissa jatkopaikasta.

 

 

Jatkomahdollisuudet

Bosnialla on hyvät mahdollisuudet jatkaa F-lohkosta seuraaville kierroksille. Argentiina lienee liian haastava aita ylitettäväksi, mutta normaalisuorituksella niin Iranin kuin Nigeriankin pitäisi kaatua. Puoliaika.com arvioi Bosnian olevan lohkon toinen.

 

Kolme avainpelaajaa

Bosnialla on riveissään paljon laatupelaajia. Tärkeimpiä ovat kuitenkin Stoken maalivahti Asmir Begovic, joka on yksi Valioliigan parhaita kassareita. Varmaotteinen ja kookas Begovic on erinomainen torjuja, joka on rauhallinen ja isolla koolla varustettu veskari. Begovicilla onkin iso näytönpaikka MM-kisoissa vaikka hänen nimensä onkin ympyröity jo usean vuoden ajan huippuseurojen tarkkailijoiden listoilla. Keskuspuolustaja Emir Spahic on bosnialaisten puolustuspään liideri. Hyvä pallollisena ja merkkaajana. Spahic on pelannut korkealla tasolla jo vuosikausia ja on valmentajan ensimmäisiä nimiä avauskokoonpanossa. Manchester Cityn Edin Dzeko on joukkueen ykköskärki. Huippuhyökkääjä Dzeko on jopa yksi yllätysnimi maalipörssin voittajaa veikattaessa. Pitkä, hyvä jalalla ja erinomaisen maalivainun omaava Dzeko on Bosnian kantavia voimia.

 

 

Seuraa häntä

Keskikentän taituri Miralem Pjanic on ehkä Bosnian kiinnostavin pelaaja. Huikea syöttelijä, joka omaa erinomaisen potkutekniikan ja tatsin palloon loistaa AS Roman keskikentällä. Vaparispesialisti joka tulee Zvjezdan Misimovicin kanssa pyörittämään Bosnian peliä. Pjanic voi olla jopa yksi MM-kisojen tähdistä jos Bosnia pääsee pitkälle.

 

Avausottelut ovat usein isoille maille vaikeita ja Bosnialla on täydellinen yllätyksen mahdollisuus Argentiinaa vastaan. Betssonilta ottelussa Bosnialle annettu 8.40 kerroin on todella houkutteleva kohde isoa kalaa nostaville. Lähdemme siis kokeilemaan yllätystä.

 

 

Ottelut

15.6. Argentiina v Bosnia

21.6. Nigeria v Bosnia

25.6. Bosnia v Iran