Ennakko: MM-kisat – E-lohko – Honduras

honduras

 

VALMENTAJA: LUIS FERNANDO SUAREZ

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 3 (0)

FIFA-RANKING: 33

PELAAJALUETTELO

Maalivahdit: Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia), Luis López (Real España)

Puolustajat: Maynor Figueroa (Hull City, Englanti), Víctor Bernárdez (San José Earthquakes, USA), Osman Chávez (Quingdao Jonoon, Kiina), Juan Pablo Montes (Motagua), Arnold Peralta (Rangers, Skotlanti), Bryan Beckeles (Olimpia), Emilio Izaguirre (Celtic, Skotlanti), Juan Carlos García (Wigan, Englanti)

Keskikenttäpelaajat:
Wilson Palacios (Stoke City, Englanti), Roger Espinoza (Wigan, Englanti), Luis Garrido (Olimpia), Jorge Claros (Ei seuraa), Andy Najar (Anderlecht, Belgia), Boniek García (Houston Dynamo, USA), Mario Martínez (Real España), Marvin Chávez (Colorado Rapids, USA)

Hyökkääjät:
Carlo Costly (Real España), Jerry Bengtson (New England Revolution, USA), Rony Martínez (Real Sociedad de Honduras), Jerry Palacios (Alajuelense, Costa Rica)

 

Jatkomahdollisuudet

Honduras ei välttämättä sano viisaimmallekaan jalkapallotietäjälle kovinkaan paljoa, mutta turhasta joukkueesta ei ole kyse, sillä he selvittivät tiensä mm-kisoihin ja ovat fifa-rankingissa sijalla 30. Rankingissa Hondurasin alapuolella majailevat tunnetuista jalkapallomaista mm. Turkki, Ghana, Itävalta ja Kamerun.

Kaikesta tästä hehkutuksesta huolimatta, Honduras tulee saamaan kyytiä huolella. Jos vain kahdessa karsintaottelussa pystyy pitämään oman maalin puhtaana, niin on mielenkiintoista nähdä kuinka monta maalia Ranska, Sveitsi ja Ecuador pystyvät tekemään.

Suurin vahvuus tällä joukkueella on tottumus pelata kisoissa vallitsevassa ilmanalassa, mutta se ei pitkälle vie.

 

Kolme avainpelaajaa

Carlo Costly ja Jerry Bengtson iskivät karsinnoissa yhteensä 16 maalia, joten tätä parivaljakkoa vastustajien ei tule aliarvioida. Molemmat ovat isoja hyökkääjiä, jotka pystyvät pitämään palloa ja jakamaan sitä muille tai viimeistelemään itse.

Emilio Izaguirre on Teemu Pukin joukkuekaveri Celticistä. Tämä vasen laitapuolustaja nousee todella innokkaasti hyökkäyksiin ja hänen keskitykset Costlylle ja Bengtsonille tulevat olemaan Hondurasin pelissä vallitseva tekijä.

 

Seuraa häntä

Valioliigajyrä Wilson Palacios on pelaaja, jota vastaan et halua pelata. Hän ei anna tippaakaan armoa, vaan liukuu, taklaa, repii, riistää ja raastaa. Omaa kelvollisen syöttötaidon, joten rooli ei tule jäämään pelkkään jyräys-osastoon. Ura ollut laskusuunnassa Tottenham-vuosista, mutta silti vielä valioliigatasoa, joten on todella iso vahvistus Hondurasille.

Vetovinkki

Hondurasin puolustus tulee vuotamaan kuin seula, sillä vain kaksi kertaa he onnistuivat pitämään oman maalinsa puhtaana kymmenessä karsintapelissä. Betsson antaa Ranskan kahden maalin voitolle kertoimen 1.90, mikä on täysin varma kohde.

 

Ottelut

15.6. 22:00 Ranska – Honduras

21.6. 01:00 Honduras – Ecuador

25.6. 23:00 Honduras – Sveitsi