Ennakko: MM-kisat – D-lohko – Costa Rica

costa rica

 

Valmentaja: Jorge Luis Pinto

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 3 (0)

Fifa-ranking: 28

Pelaajaluettelo

Maalivahdit: Keylor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense) Daniel Cambronero (Herediano).

Puolustajat: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Bruges), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz 05), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York Red Bulls).

Keskikenttäpelaajat: Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Copenhagen), Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), Jose Miguel Cubero (Herediano).

Hyökkääjät: Bryan Ruiz (PSV Eindhoven, on loan from Fulham), Joel Campbell (Olympiakos, on loan from Arsenal), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (FC Kuban Krasnodar).

 

Jatkomahdollisuudet

Ei toivoakaan jatkoon ja ainoa rooli tässä lohkossa on pisteautomaattina toimiminen.

 

Kolme avainpelaajaa

Keylor Navas on paljon vartijana Costa Ricalle näissä kisoissa, sillä hänen torjunnoillaan Costa Rica voi saada näistä kisoista jotain kotiintuomiseksi muutakin kuin rökäletappioita. Hän oli tällä kaudella yksi La Ligan parhaimmista maalivahdeista ja siirtohuhujen mukaan eurooppalaisista suurseuroista Atletico Madrid, AC Milan, Sevilla, Everton ja Liverpool ainakin olisivat kiinnostuneita hänen palveluksistaan.

21-vuotias Joel Campbell on nopea hyökkääjä, joka voi pelata joko keskellä tai laidassa. Hän oli viime kaudella Arsenalista lainalla Olympiakosissa ja Arsene Wenger sanoi viime helmikuussa, että Campbellilla on tulevaisuus Arsenalissa. Pistäkää nimi mieleen.

Fulhamia edustava Bryan Ruiz oli viime kaudella PSV:ssä lainalla ja häntä pidetään Costa Rican suurimpana tähtipelaajana. Hän on luova ja taitava pelaaja, joka pelaa hieman vapaammassa roolissa maajoukkueessa. Hän on pelaaja, joka voi älynväläyksillään aiheuttaa päänvaivaa vastustajille.

 

Seuraa häntä

AIK:n Celso Borges, joka on Eero Markkasen joukkuekaveri, pelaa Allsvenskanissa ja hän pääsee katsomaan tasonsa Italiaa, Englantia ja Uruguayta vastaan.

 

Vetovinkki

Toimii lähinnä pisteautomaattina, sillä keskinkertaista huonommilla pelaajilla ei pärjää mm-kisoissa. Odotettavissa selkäsaunaa muilta joukkueilta ja siihen kannattaa ottaa Betssonilta kiinni Uruguayn voitto Costa Ricaa vastaan vähintään kahdella maalilla, joka antaa kertoimen 2.25.

 

Ottelut

14.6. 22:00 Uruguay – Costa Rica

20.6. 19:00 Italia – Costa Rica

24.6. 19:00 Costa Rica – Englanti