Ei näin! Espanjan La Liga sai muhkeat sakot kannattajiensa vakoilusta

Espanjan La Liga sai puhelinsovelluksen välityksellä tapahtuneen vakoilun seurauksena peräti 250 000 euron sakot maan hallituksen perustamalta tietosuojavirastolta.

Vakoilu on tapahtunut La Ligan virallisen mobiilisovelluksen avulla, joka on ollut ladattavissa vapaasti muun muassa Google Play -kaupasta sekä AppStoresta.

Vakoilun on mahdollistanut se, että matkapuhelimen mikrofoni sekä sijainnin paljastava GPS-paikannin käynnistyvät automaattisesti aina, kun sovellus havaitsee käyttäjänsä katsovan La Ligan ottelua esimerkiksi television kautta. Tietosuojaviraston tutkimuksessa kävi myös ilmi, ettei mikrofonin ja GPS-paikantimen aktivoituminen vaadi edes sovelluksen avaamista, vaan se on jatkuvasti valmiudessa keräämään tietoa käyttäjistään.

Virallisen selityksen mukaan La Ligalla oli vakoilussa tietenkin mukana hyvät aatteet. Keräämällä kannattajien sijainteja sarja pyrki nimittäin paikantamaan sellaiset baarit ja pubit, joissa näytetään La Ligan otteluita ilman asianmukaisia lupia. Näin kaikki sovelluksen ladanneet (yli 50 000 ihmisistä) toimivat tietämättään La Ligan agentteina sodassa piratismia vastaan.

Espanjan La Liga kertoi asiasta jo viime kesänä

Täysin puskista La Ligan operaatio ei tullut, sillä se kertoi asiasta ensimmäisen kerran jo viime kesänä päivittäessään sovellusta ja sen käyttöehtoja. Silloin yksityisyyden suojaa koskevissa periaatteissa kerrottiin, että puhelimen mikrofoni otetaan käyttöön vain silloin, kun Espanjan La Liga lähetttää otteluitaan. Samalla La Liga myös lupasi, ettei se säilytä sovelluksen avulla kerättyä dataa.

Espanjan tietosuojaviranomainen (AEPD) käynnisti jo vuosi sitten tutkinnan sen tiimoilta, pyykö vuosittain 150 miljoonan euron myyntitappiot laittomien lähetysten vuoksi kärsivä sarja toiminnallaan EU:n tietosuojadirektiivin raameissa. Tuoreen päätöksen ja sakkotuomion perusteella on syytä olettaa, että AEPD:n tutkimus tuli takaisin varsin negatiivisin tuloksin, jonka jälkeen myös maan hallitus kiinnostui asiasta.

– – – – – –

Katso myös

Video: Täydellinen keskitys ja vielä kauniimpi volley – Italia iski uskomattoman osuman EM-karsinnoissa 

Taas kolme pistettä – Suomi kaatoi Liechtensteinin! 

Video: Usa murskasin Thaimaan 13-0 naisten MM-kisoissa

Video: Maskun Palloseuran pelaaja laukoi näyttävän maalin Kolmosessa! 

AS Roma löysi uuden valmentajan Ukrainan liigasta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän