Dortmundin ja Hålandin kyydissä viikonloppuun

Dortmundin fanien pääty - Keltainen seinä

Viikonloppu ja viikonlopun nivusia kostuttavat eurofutisorgiat lähestyvät, mikä saa ihmisen varsin iloiselle tuulelle. Nivuset ovat rasvoittuneet tavalla, joka saa meikäläisen ämpyilemään muutaman liuskan sisään. Käsittelen nyt muutamaa perjantaiajatustani.

Dortmund – Köln

Dortmund on ollut kotinurmellaan kauden ensimmäisellä puoliskolla odotetun vahva, vaikka alakerta onkin muutamissa otteluissa esittänyt ajoittaista epävakautta. Maaleja on puskettu vastustajan verkkoon yli kolmen byyrin ottelukeskiarvolla, omiin on päästelty kutakuinkin maali per kotiottelu. Joukkueen kotipelaaminen on ollut yleisöystävällistä pällisteltävää, enkä näe mukavassa vireessä vaeltelevan Kölnin muuttavan tänään kurssia.

Salzburgista kaapatun Hålandin saapuminen on muokannut Dortmundin yläkertaa entistä vaarallisemmaksi. Nuorukainen vaihdettiin Augsburgia vastaan toisella puoliajalla kehiin, ja norjalainen kiitti valmentajaansa maalailemalla kolmesti. Tänään Håland saanee hieman enemmän vastuuta, mikä on oman valintani kannalta melkoisen meisseli juttu.

Köln lähtee illan vääntöön suhteellisen paineettomassa tilassa, joten liian bussimaista peruuttelua en odota näkeväni. Viimeisestä viidestä sarjaottelusta on saalistettu neljä voittoa, mutta tänään saattaa Dortmundin materiaali- ja kotietu olla vieraille liikaa. Mikään varsinainen vieraspelote joukkue ei ole tällä kaudella ollut, sillä vieraskentiltä on saalistettu ainoastaan seitsemän pistettä. Oma pää on heilunut yhdeksässä vierasottelussa peräti 21 kertaa. Tokihan pelilliset esitykset olisivat muutamissa matseissa vähän parempaankin suoriutumiseen aihetta antaneet.

Kummallakaan ryhmällä ei liiemmin vakavia poissaoloja ole. Dortmund lähtee myräkkään ilman vakiopuolustajaansa Zagadouta, myös keskikenttäveivari Delaney lienee edelleen sivussa. Myös Kölnin pienoiset poissaolot sijoittuvat puolustuspäähän, mutta joukkue saanee kentälle kutakuinkin parhaan mahdollisen miehistön.

Pelivalinta

Vaikka kerroin 1,62 äärirajoilla liikkuikin, kiinnosti valinta Dortmund + o2,5 sen verran, että siihen kiinni tartuin. Iskin valinnan toiseksi osapuoleksi sinällään riskikkäämpään tuplaan, jonka toinen osapuoli ehti jo aamulla osua. Huutelin toisesta valinnastani jo alkuyöstä sivullani.

Mikäli pienoinen alhaisen panoksen viihdenähnäin kiinnostaa, löysin Coolbetin kattauksesta mielenkiintoisen erikoisvedon Hålandin tämäniltaiseen suoritukseen liittyen.

Valinta ’Håland tekee maalin, syöttää maalin ja saa keltaisen kortin’ on matsin seuraajalle jännäkakkamainen kikkailu, vaikkei norjalaiskujeilija mikään varoitussieppo olekaan. Håland on tehnyt ja syöttänyt maalin samassa matsissa jo muutamaan otteeseen tällä kaudella, korttia hän ei ole vielä onnistunut samaan kattaukseen napsimaan. Kerroin 70 on viihdevedollisesti kokeilemisen arvoinen, sillä norjalaismaalinsylkijä saanee tänään enemmän vastuuta kuin Augsburgia vastaan, jolloin ehti onnistua ”ainoastaan” kolmesti.

Sellaista. Kohti iltaa ja niin edelleen.

Lisää Bundesliigakertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here